Kolesarstvo

Odločitev o nastopu Vingegaarda na Touru v začetku maja

Koebenhavn, 19. 04. 2024 15.59 | Posodobljeno pred 28 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred dobrima dvema tednoma je danski kolesarski zvezdnik Jonas Vingegaard doživel hud padec na dirki po Baskiji. Ali bo 27-letni dvakratni zaporedni zmagovalec Toura vseeno lahko nastopil na dirki po Franciji, se bodo v njegovi ekipi Visma-Lease a Bike dokončno odločili čez dva tedna.

Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard FOTO: AP

Odločitev o nastopu Vingegaarda na dirki Tour de France naj bi "padla" v začetku maja. "Mora si opomoči po zelo resnem padcu. Videti moramo, kako se bo to razvijalo v naslednjih dveh tednih, nato pa bomo naredili nov načrt," je za dansko televizijo TV2 povedal Frans Maassen, športni direktor ekipe Visma-Lease a Bike.

Dirka po Franciji se bo začela 29. junija v Firencah, Vingegaard pa je zmagal na zadnjih dveh izvedbah francoske pentlje.

Vingegaard se ne bo udeležil majskega višinskega treninga, načrtovanega za najpomembnejšo kolesarsko dirko na svetu. Po besedah Maassna je ta odločitev že sprejeta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nizozemec je poudaril tudi obseg poškodb, ki jih je Vingegaard utrpel v nesreči med dirko po Baskiji 4. aprila. "Imel je tudi predrta pljuča, to je bila njegova glavna težava," je dejal Maassen. Poleg zlomljene ključnice in zlomljenih reber je imel zlomljen tudi prst.

Vingegaard zdaj želi počasi večati obremenitev. "Najprej bo samo hodil, nato bo vozil le sobno kolo, preden gre na cesto. To je proces, vendar ne morem reči, kdaj se bo to zgodilo," je dodal Maassen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če se Vingegaardu ne bi uspelo dovolj dobro pripraviti, bodo morali pri Visma-Lease a Biku poiskati drugačno rešitev. Kandidata za kapetana Toura bi bila lahko zmagovalec Vuelte Sepp Kuss in nekdanji tretjeuvrščeni na francoski pentlji Steven Kruijswijk.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hophopferdo
20. 04. 2024 18.28
Upam, da ga ne bo. Pa ne zaradi Rogliča in Pogačarja, ampak ker enostavno ne verjamem, da se lahko nekdo po takih poškodbah kosa z najboljšimi. Če Vingegaard letos dobi tour, bom težko verjel, da je to "čist" šport.
tomaz.hren@siol.net
20. 04. 2024 12.51
Brez nedovoljenih in prepovedanih metod je nemogoče, da se po takšnih poškodbah Jonas pojavi na turu v top formi. Če samo primerjamo lansko poškodbo Pogija pred Tour-om in potem njegovo formo na dirki je popolnoma jasno, da letos Jonasa ne bo na Touru.
poper00
19. 04. 2024 18.29
+1
jumbo poka po šivih.Sedaj se jim sigurno kolca za Rogličem in se jim maščuje ,ko so ravnali z njim kot tretjeligašem.Sedaj bo lahko Seep pokazal ,če lahko dobi kako tritedensko dirko ampak vsi vedo ,da tega ni sposoben niti v sanjah,Zmaga na Vuelti,kjer je Jumbo to vzel Rogliču in jo poklonil Sepu ni zmaga.