Kolesarstvo

Burgaudeau do dramatične zmage, Roglič zadržal rumeno majico

Aubagne, 11. 03. 2022 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
3

Mathieu Burgaudeau je zmagovalec šeste etape dirke Pariz–Nica, ki je postregla s petimi kategoriziranimi vzponi. 23-letni Francoz je napadel deset kilometrov pred ciljem, na koncu pa za le nekaj metrov ugnal zasledovalce, ki so v cilj prišli z istim časom. Luka Mezgec je osvojil šesto mesto. Primož Roglič pa je v ozadju nadziral dogajanje in obdržal majico vodilnega.

Primož Roglič je zadržal rumeno majico vodilnega.
Primož Roglič je zadržal rumeno majico vodilnega. FOTO: AP

Primož Roglič je bil 24., v cilj je prišel v času zmagovalca. Zelo blizu zmage je bil njegov ekipni kolega, ki je v četrtek povsem popustil in tako ostal brez možnosti za skupno slavje, Wout van Aert. Pred Belgijcme je zaključil le še Mads Pedersen. Mathieu Burgaudeau pa je pri 23 letih vpisal svojo prvo zmago v karieri, potem ko je pogumno napadel deset kilometrov pred ciljem. Še kakšnih 200 metrov pred koncem se je zdelo, da ga bo glavnini s številnimi izjemnimi sprinterji uspelo ujeti, a je imel kolesar TotalEnergiesa dovolj moči, da je zadržal nekaj metrov prednosti. 

Domen Novak je zaostal dve minuti in 19 sekund ter zasedel 64. mesto, Jan Polanc pa je tako kot še nekaj drugih odstopil. Zaradi zdravstvenih težav že četrtkove etape ni končala kopica tekmovalcev, odstopi zaradi slabega počutja so se danes nadaljevali.

V soboto bo na sporedu etapa od Nice do prelaza Turini, zaključni vzpon bo zelo zahteven in strokovnjaki verjamejo, da bo kljub še eni težki etapi v nedeljo določil končnega zmagovalca dirke. Roglič ima v skupnem seštevku 39 sekund prednosti pred Britancem Simonom Yatesom, 41 sekund na tretjem mestu zaostaja Francoz Pierre Latour.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

biggbrader
11. 03. 2022 19.28
-1
Rogla je Car.
mahar123
11. 03. 2022 16.35
+2
Slaba konkurenca, lažji trening za Primoža
pojtrarara
11. 03. 2022 16.29
-3
Zdrži Primož še dva dni do vrha zmagovalnega odra. Držimo pesti!