Kolesarstvo

Pogačar bo v Barceloni potrdil zmago, štirje Slovenci na Gent-Wevelgem

Ljubljana, 24. 03. 2024 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Barceloni se bo danes končala kolesarska dirka po Kataloniji. Čeprav zadnja etapa kot na nekaterih drugih večdnevnih dirkah ni le formalnost, bi bila prava senzacija, če v skupnem seštevku ne bi zmagal slovenski as Tadej Pogačar, ki ima po šestih etapah velikansko prednost, ta pred Špancem Mikelom Lando znaša kar tri minute in 31 sekund.

Dvakratni zmagovalec Toura je na vzponih dirke kazal velikansko premoč in glede na njegov značaj bo presenečenje, če se tudi v zadnji etapi ne bo boril za najvišja mesta, čeprav mu bo treba za skupno zmago le nadzorovati položaj. A tradicionalna etapa na tej dirki je za marsikoga tudi prestižna, kot mnogi pravijo, ena najlepših med vsemi dirkami. Njena posebnost je šestkratni vzpon na Montjuic v zadnjem delu dobrih 145 kilometrov dolge preizkušnje. Klanec sicer ni najtežji, ocenjen je z drugo kategorijo, a dovolj zahteven, da naredi selekcijo.

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar FOTO: AP

Če se bo Pogačar, temu na dirki pomaga tudi Domen Novak, potil v Kataloniji, pa bodo njegovi preostali rojaki Jan Tratnik, Luka Mezgec, Matej Mohorič in Matevž Govekar tekmovali v bolj hladni in neprijazni Belgiji. Na sporedu bo namreč klasična spomladanska preizkušnja Gent-Wevelgem, ki doslej veliko uspeha Slovencem ni prinesla. Borut Božič je bil enkrat drugi, kar je največji uspeh. Mohorič je bil že dvakrat deveti, kot glavni slovenski adut in kapetan ekipe Bahrain-Victorious upa, da mu bo tokrat uspelo zlesti višje.

Glavni favorit dirke bo sicer Nizozemec Mattheu van der Poel, skupino glavnih konkurentov, v kateri je lahko tudi Mohorič, bodo vodili Danec Mads Pedersen, Avstralec Michael Matthews in Belgijec Tiesj Benoot.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blef
24. 03. 2024 14.31
+1
Neverjeten...to je res super.
M_teoretik
24. 03. 2024 12.13
+2
Pogi je bil hitrejši celo od motorista!?
vezuv_
24. 03. 2024 08.48
+3
In kje je Roglič?
M_teoretik
24. 03. 2024 10.16
+2
Mene tud mal skrbi!? Upam, da je je šlo za slab dan!?
motorist_mb
24. 03. 2024 08.23
+11
Čestitka Predatorju!!!