Kolesarstvo

Pogačar pred začetkom sezone: Priprave so bile manj monotone kot doslej

Siena, 01. 03. 2024 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman, J.B.
Komentarji
6

Prvi kolesar na Ucijevi lestvici Tadej Pogačar v soboto na klasiki Strade Bianche začenja sezono 2024. Dan pred prestižno dirko belih cest je pred našim mikrofonom razkril, kaj se je v pripravljalnem obdobju spremenilo pod vodstvom novega trenerja. 25-letnik s Klanca pri Komendi sicer velja za prvega favorita na sobotni klasiki.

Več videovsebin
  • Tadej Pogačar pred Strade Bianche
    00:47
    Tadej Pogačar pred Strade Bianche
  • Iz 24UR: Pogačar motiviran pričakuje novo sezono
    02:21
    Iz 24UR: Pogačar motiviran pričakuje novo sezono
  • Tadej Pogačar pred dirko Strade Bianche
    00:48
    Tadej Pogačar pred dirko Strade Bianche

"Letos sem zamenjal trenerja, tako da imamo malo drugačen pristop do treninga. Mislim, da smo po kvaliteti in kvantiteti trenirali približno enako. Počutim se dobro," je v Sieni, ki bo gostila start sobotne preizkušnje, presenetil Tadej Pogačar. Na vprašanje, kaj se je pod novim trenerjem, 38-letnim Špancem Javierjem Solo, spremenilo, je odvrnil: "Mogoče je malenkost več intervalov, malo več intenzivnosti in variacij v treningu. Moje treniranje je bilo manj monotono kot doslej." 

Kako bo to vplivalo na rezultate dvakratnega zmagovalca dirke po Franciji, bo prvič znano že v soboto. Pogačar na Strade Bianche velja za izrazitega favorita, največja konkurenta mu bosta po napovedih stavnic Tom Pidcock in Tim Wellens

Na strani kapetana moštva UAE Emirates bo, kot vse kaže, tudi vreme. V petek je v Sieni namreč možno deževalo, in čeprav je za soboto v Toskani napovedano kolesarjem prijaznejše vreme, temperature še zdaleč ne bodo visoke, kar Pogačarju pregovorno ustreza. "Danes je dež, jutri ga ne bo. To ne bo vplivalo na dirko. Ni pa ravno prijetno dan prej stati na dežju na prestavitvi," o višjih silah ne razmišlja volk s Klanca pri Komendi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na Strade Bianche ima lepe spomine, saj je tu zmagal pred dvema letoma, ko je konkurente presenetil z napadom že 50 kilometrov pred ciljem. Organizatorji so letos dirko občutno podaljšali, prvič bo daljša od 200 kilometrov, od tega je kar 70 kilometrov makadamskih cest. Odsek, kjer je napadel ob svoji (za zdaj edini) zmagi, je od cilja zdaj oddaljen občutno več. 

"Ponovitev napada iz 2022 ne pride v poštev. Tam je do cilja zdaj še 80 kilometrov. Dirka bo malenkost drugačna zaradi dodatnega kroga v finalu, zaradi česar bo dobrih 30 kilometrov daljša. Zagotovo bodo noge v finalu že zelo utrujene," je še razmišljal Pogačar, ki med zadnjimi v karavani začenja sezono 2024. 

"Ne bi rekel, da je tako pozno, ker je zunaj še vedno mraz, zima. Če bi začel dva tedna prej, ne bi bilo velike razlike. Sem pa imel vseeno več priprav doma, več časa zase in za planiranje sezone." 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
01. 03. 2024 21.25
+3
motorist_mb
01. 03. 2024 21.21
+2
Predator samo gazi vse!!!
sataraš
01. 03. 2024 20.25
-3
Končno.... Upam samo da ga ni usral z novim trenerjem..
G. Papež
01. 03. 2024 20.18
+0
Gremo jutri na polno💪
Slinsson
01. 03. 2024 20.13
+2
upam da tadej in vsi ostali naši kolesarji ftrgajo letos... drugače pa pa je prav smešno vse skup...pri najboljšem kolesarju na svetu je samo en komentar, a pri nekem bosanskem zvezdniku pa 100x več
Napolitane
01. 03. 2024 19.52
-1
Oddam prvi komentar po dveh urah objave. V kolesarstvu smo po rezultatih naših vrhunskih kolesarjih najboljši na svetu. Ampak Slovenci se raje vozimo v avtih, tak da enim rezultat ni pomemben. Pa bi samo kolesarstvo moglo močno vplivati na naš vsakdan vsaj da bi se povečala kakovost življenja obenem zmanjšala poraba škodljivih snovi.. cigaret in alka.