Kolesarstvo

Pogačar po etapi za 'regeneracijo' pogled že usmeril proti nedelji

Bordeaux, 07. 07. 2023 18.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sedma etapa dirke po Franciji se je pričakovano končala z obračunom sprinterjev, kar pomeni, da so si lahko pretendenti za skupni seštevek vsaj malo oddahnili. Počitka je bil po izjemni četrtkovi vožnji vesel tudi Tadej Pogačar, ki že pogleduje proti nedeljski etapi, ki se bo končala z vzponom ekstra kategorije.

Jonas Vingegaard je na sedmi etapi brez večjih težav ubranil majico vodilnega. Pričakuje se, da bo podobno tudi v soboto.
Jonas Vingegaard je na sedmi etapi brez večjih težav ubranil majico vodilnega. Pričakuje se, da bo podobno tudi v soboto. FOTO: AP

"Po včerajšnji super etapi je bil danes bolj umirjen dan, tako da smo se lahko vsaj malo regenerirali. Na koncu pa je vseeno 'letelo'. Bilo je vroče in kaotično, ampak na koncu je za nami vseeno kar dober dan," je bil na cilju v Bordeauxu dobro razpoložen Pogačar, ki je ciljno črto prečkal v času zmagovalca na 25. mestu. 

"Za nami je precej enostavna etapa. Le en kolesar si je želel biti v begu, zato je bilo lahko nadzirati. Sicer je bilo precej vroče, ampak visoke temperature mi ustrezajo," pa je sedmo etapo v podobnem tonu komentiral nosilec rumene majice Jonas Vingegaard.

Dobil jo je belgijski sprinter Jasper Philipsen, ki je tako v prvem tednu Toura zbral že tri etapne zmage. Na drugem mestu je za las brez rekordnega 35. slavja ostal britanski veteran Mark Cavendish, tretje mesto pa je pripadlo Eritrejcu Biniamu Girmayju. Vsi najboljši so v cilj prišli z istim časom.

Pogačar vesel z minimalnim zaostankom

Potem ko je v sredo proti Vingegaardu izgubil več kot minuto, je Pogačar na zadnjem četrtkovem vzponu nadoknadil skoraj polovico izgubljenega. Na drugem mestu v skupnem seštevku sedaj zaostaja 25 sekund in pravi, da je morala zelo dobra. Prepričan je, da ima lepe možnosti za zmago, a opozarja: "Do Pariza je še dolga pot. Potreboval bom takšne noge kot včeraj." 

"Če mi bi kdo pred začetkom rekel, da bom po sedmih etapah vodil za 26 sekund, bi bil zelo vesel. S prvim tednom dirkanja sem zelo zadovoljen," pa izgubljenega na šesti etapi ne obžaluje danski mojster za najtežje vzpone, ki je v petek prvič kolesaril v rumeni majici, s katero je lani prišel na Elizejske poljane. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sobota po pričakovanjih mirna, v nedeljo nova eksplozija?

Profil sobotne etape se zdi pisan na kožo ubežnikom. V tem primeru bo v glavnini s favoriti za skupni seštevek verjetno zopet mirno. Zagotovo pa bomo nove napade in spremembe videli dan kasneje. Zaključek nedeljske preizkušnje namreč prinaša vzpon na Puy de Dome, ki s 13,3 kilometra in skoraj osemodstotnim naklonom sodi med klance najtežje kategorije.

"Jutri bo načeloma še bolj lahek dan, v nedeljo pa zaključni klanec in mislim, da bo nanj kar letelo," je pred mikrofonom nacionalne televizije še razmišljal Pogačar.

Profil devete etape na dirki po Franciji.
Profil devete etape na dirki po Franciji. FOTO: Tour de France
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

franci1972slo
07. 07. 2023 19.20
-9
Tadeju bi morali na tej etapi samo zaradi glamurja ki ga prinaša dodeliti prvo mesto. Vsi resnični oboževalci vemo, da bi bil prvi, če bi hotel. Zaradi punce ni hotel zmagati, da ne zaneti ljubosumje, ker je ona morala odstopiti, a ko se bo pobrala bo spet pokazal svoj šampionski pravi jaz. Govori se, da ima dogovorjeno s Tourom, da do 20. etape ne sme narediti prevelike razlike, ker bi to lahko bilo pogubno za ta šport. V zameno bo dobil parcele v Franciji in neomejeno število baget v Leclercu.
madridista07
07. 07. 2023 19.32
+15
Provokacije in zaje..vanje ljudi vam gre prav dobro od rok. 😅
franci1972slo
07. 07. 2023 19.43
-7
Hvala, a vse pohvale si zasluži le moja publika, ki tako enostavno nasede 😄👍
periot22
07. 07. 2023 19.53
+14
franci tvoje prazno nakladanje je za v kakšno risanko!
franci1972slo
07. 07. 2023 19.57
-7
Hvala periot22 tudi tebi, vsaka promocija mojega božjega telesa je dobrodošla, vsak oboževalec mojega sloga je del velike družine oboževalcev. Tvoj Franci
MotenaBlondinka
07. 07. 2023 21.28
+2
Ampak Franci, ko narava udari, udari na polno. Ti bi moral biti varovana oseba. Pravi medicinski fenomen.
franci1972slo
07. 07. 2023 21.35
+1
Ponavljam dragi MotenaBlondinka - da moški, ki zase meni da je motena ženska pravi, da sem nenavaden/čuden, je to lahko samo blagoslov. Skrbelo bi me, če bi se midva razumela.