Kolesarstvo

Pogačarju ogrevanje pred Lombardijo

Varese, 04. 10. 2022 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Emirates) je zmagal na enodnevni dirki Tre Valli Varesine. Vodilni kolesar na svetovni lestvici je v sprintu 196,3 kilometra dolge preizkušnje med Busto Arsizijem in Varesejem ugnal Kolumbijca Sergia Higuito in Španca Alejandra Valverdeja.

Tadej Pogačar je potrdil odlično formo in pokazal, da bo v soboto spet med glavnimi kandidati za zmago.
Tadej Pogačar je potrdil odlično formo in pokazal, da bo v soboto spet med glavnimi kandidati za zmago. FOTO: AP

Za Tadeja Pogačarja je bila to 45. poklicna zmaga in 15. v tej sezoni. Dirka, na kateri so se v deseterico uvrstili še Francoz Pierre Latour, njegov rojak Benoit Cosnefroy, Britanec Adam Yates, Nizozemec Bauke Mollema, Italijan Domenico Pozzovivo, Španec Jesus Herrada in Kolumbijec Rigoberto Uran, je bila zadnji preizkus pred zadnjo enodnevno klasiko v sezoni, dirko po Lombardiji.

Na njej bo v soboto Pogačar branil lansko zmago. V Lombardiji bo dirkal tudi Danec Jonas Vingegaard, zmagovalec Dirke po Franciji. Slovenec in Danec se bosta merila prvič po omenjeni francoski pentlji.

Na ženski, 88,9 km dolgi, preizkušnji na dirki z zaključkom v Vareseju pa je zmagala Italijanka Elsa Longo Borghini, Urška Pintar je bila deseta, za zmagovalko je zaostala 34 sekund. Tjaša Sušnik je bila 50., Urška Žigart pa 57. Nika Bobnar, Nina Pugelj in Ana Ahačič dirke niso končale.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slayer2
04. 10. 2022 19.08
+2
Ne vem no,nazadnje ga je Mass dobro stresel v klanec!!!
slayer2
04. 10. 2022 19.31
+0
Ti rabiš pa modro tabletko,ker brez nje ne moreš!!!
emonec
04. 10. 2022 19.07
-1
Slaba konkurenca, če je bil Valverde tretji.
petka5
04. 10. 2022 18.57
+8
meni je to ponižujoče, da se za dirke imenuje, da so ogrevanje... dirka je dirka, dirka se na polno... vsaj vsak, ki na vsaki nastopi bi moral dirkati tako iz spoštovanja do organizatorjev in tekmovalcev... kakšno ogrevanje no... Vse dirke so resne dirke vsaka zase, nobena ni ogrevanje in zabavanje za katerokoli drugo.