Kolesarstvo

Pogosto v senci Pogačarja in Rogliča, a z visokimi cilji za naprej

Ljubljana, 29. 03. 2024 10.35 | Posodobljeno pred 26 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
2

Med tistimi, ki imajo v letošnji sezoni v načrtu nastop na dirki po Sloveniji, je tudi Domen Novak, sicer član ekipe UAE Emirates. V krajšem pogovoru s predstavniki medijev je izpostavil, da se v letošnji sezoni zelo dobro počuti. Posebej ga veseli, da so z njim zadovoljni tudi njegovi moštveni kolegi, med njimi tudi Tadej Pogačar.

Domen Novak je eden izmed predstavnikov generacije, ki je slovensko kolesarstvo v zadnjih letih dvignila na sam svetovni vrh. Čeprav je pogosto v senci svojih rojakov in tekmecev Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, je predvsem v primeru slednjega kot pomočnik pripomogel k marsikateremu njegovemu uspehu.

To je prišlo do izraza tudi ob nedavni Pogačarjevi zmagi na dirki po Kataloniji in potrdilo njegovo dobro pripravljenost v letošnji sezoni. "V primerjavi z lansko sezono sem letos veliko bolje pripravljen, saj predlani pol leta nisem dirkal. To se je zelo poznalo pri sami pripravi, saj v primeru daljšega premora precej težje prideš v formo," je dejal Novak in dodal, da mu je mnogo lažje tudi zaradi tega, ker je precej bolje spoznal način dela znotraj ekipe.

Na novinarski konferenci ob predstavitvi trase dirke po Sloveniji je bil prisoten, ker ima nekaj počitka po dirki po Kataloniji. "Po krajšem premoru me čakajo priprave na Valonsko puščico in LiegeBastogneLiege, ki jima bo sledil Giro." Po koncu dirke po Italiji bo imel jasen odgovor na to, ali bo nastopil tudi v Sloveniji, kjer si ne želi biti zgolj pomočnik, temveč želi doseči tudi dober rezultat, čeprav priznava, da bi to zanj lahko predstavljalo breme.

Domen Novak je eden izmed predstavnikov generacije, ki je slovensko kolesarstvo v zadnjih letih dvignila na sam svetovni vrh.
Domen Novak je eden izmed predstavnikov generacije, ki je slovensko kolesarstvo v zadnjih letih dvignila na sam svetovni vrh. FOTO: 24ur.com

Ker ga je Pogačar zelo pohvalil za njegov prispevek k skupni etapni zmagi na dirki po Kataloniji, je Novak spregovoril o občutkih glede nedavno končane preizkušnje. "Bili smo prave živali, saj smo se imeli zelo lepo. Vsak izmed nas je vedel, zakaj je tam. Kadar nastopa Tadej Pogačar, vemo, kakšne so naše naloge. Mislim, da je Tadej razred zase in da tako dober še ni bil, kar je pokazal tudi na dirki. Tudi ostali tekmovalci smo zelo dobro opravili svojo nalogo."

Novak ni skrival zadovoljstva nad potekom letošnje sezone. "Moram reči, da sem zelo zadovoljen. Tudi ekipa je zelo zadovoljna s tem, kako opravljam svoje delo, pri čemer sem morda celo presegel njihova pričakovanja. Zame pa je seveda najpomembnejše Pogačarjevo zadovoljstvo."

Poleg udeležbe na omenjenih dirkah se lahko zgodi, da bo nastopil tudi na olimpijskih igrah v Parizu. "Na seznamu reprezentance sem na petem ali šestem mestu, a Pariz je še daleč. Prav tako ne vemo, kako bo z ostalimi fanti, zato obstaja možnost, da bom zraven," je sklenil Novak.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
29. 03. 2024 14.02
+2
Ni v senci samo enostavno ni zmagovalec. Njegov domet je biti pomočnik, a s tem ni nič narobe. Vsi nemorejo biti zmagovalci, njegova vloga je biti pomočnik in to opravlja odlično. Upam, da kdaj dobi proste roke za etapno zmago.
fronza
29. 03. 2024 13.47
+1
Kar tako naprej. Držite skupaj kot družina Prevc.