Kolesarstvo

Roglič bo izpustil dobrodelno dirko v Monaku

Monako, 22. 11. 2022 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
4

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič, ki je 10. oktobra prestal operacijo rame, še pred tem pa pri predsedniku Borutu Pahorju prejel državno odlikovanje, zlati red za zasluge, še ni nared po poškodbi. Zato 27. novembra ne bo nastopil na dobrodelni kolesarski dirki v Monaku.

Na kriteriju bo po istih cestah, po katerih je speljana dirka formule 1, pedala vrtel vodilni kolesar sveta Tadej Pogačar.

Pogačar in Primož Roglič sta na dobrodelnem kriteriju Monaco Beking nastopila tudi lani in na prvi izvedbi stopila na zmagovalni oder. Roglič je zmagal, Pogačar je bil tretji. Letos bo Roglič z družino na prizorišču dirke, kjer bo pomagal osveščati o pomembni temi, varnosti. "Iskreno povedano, žal mi je, da ne bom mogel dirkati," je Roglič dejal za Beking.

Primož Roglič je pred dnevi iz rok predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja prejel zlati red za zasluge.
Primož Roglič je pred dnevi iz rok predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja prejel zlati red za zasluge. FOTO: Luka Kotnik

"Prva izdaja, lansko leto, je bila uspešna in nam je na splošno dala veliko navdušenja. Ko sem gledal formulo 1, sem vedno sanjal o tem, da bom nekega dne dirkal na tako ikonskem dirkališču in končno mi je to uspelo, pa čeprav samo na kolesu," je dodal Slovenec.

Med letošnjimi udeleženci dobrodelne kolesarske preizkušnje bodo tudi Peter Sagan, Elia Viviani, Matteo Trentin in Urška Žigart, ki imajo začasno prebivališče v Monaku.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BakaŽvaka
22. 11. 2022 13.32
-1
Mislim, da je bolje, da Rogluč zaključi z kolesarjenjem. Uspehi so bili na začetku, ko je bil zagnan. Primož mi deluje tako neroden kolesar, glede na zadnje predstave.
knap11
26. 11. 2022 18.03
Ček...., izgleda, da se malo razumeš ma kolesarstvo. No pač kot kavč komentator, bi rekel. Kajti, kot vidim, sploh ne veš, kako veliko kolesarjev vsako leto pade na dirkah in koliko se jih poškoduje. Je pa res, da je Roglič žal med največjimi osmoljenci. Pa tudi, kot smo lahko videli, a je bil po tvojem on kaj kriv pri tem, da je neposredno pred njim motorist potegnil balo sena na cesto, ki je ustavila Rogliča? Meni, da je potrebno biti vsaj malce spoštljiv do naših največjih športnih asov, pa a to bil Roglič ali Pogačar. Oba sta naša in oba spoštujem in ju imam rad.
trope?ki
22. 11. 2022 12.00
+2
Lastno zdravje za Rogliča je na prvem mestu. Za drugorazredne bolnike z bolečo ramo pa po štirh meseci, zdravniki na Jesenicah še nista ugotovila kako se lotiti zdravljenja, žalostno toda resnično...
petka5
22. 11. 2022 11.13
+2
pravilno, ce je se zadnjic bil na prireditvi z opornico. zdravje lastno je le na prvem mestu.