Kolesarstvo

Roglič in Evenepoel potrdila nastop na dirki po Dofineji

Dofineja, 26. 05. 2024 13.06 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na dirki po Dofineji, ki velja za običajni ogrevalni dogodek pred dirko po Franciji, bosta nastopila Primož Roglič (Bora-hansgrohe) in Remco Evenepoel (Soudal–Quick-Step). Na osemdnevni dirki ne bo Jonasa Vingegaarda (Visma Lease a Bike).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vsi trije kolesarji so bili vključeni v hudo nesrečo, ki se je zgodila na dirki po Baskiji. Toda vsi naj bi bili pripravljeni dirkati na veličastni dirki po Franciji, kjer bodo skupaj s Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates) tvorili najožji krog favoritov za zmago v generalni razvrstitvi. 

Ogromna ugibanja so glede forme in telesne pripravljenosti glavnih tekmecev na Touru, pri čemer je trio Roglič, Evenepoel in Vingegaard v različnih fazah okrevanja. Dirka po Dofineji tako nekako ponudi manjše obrise forme, v kateri so kolesarji pred dirko po Franciji. 

Poleg slovenskega asa Rogliča bosta po Dofineji vozila tudi njegova ekipna kolega Jai Hindley in Aleksandr Vlasov, nastop pa so potrdili tudi Antonio Tiberi (Bahrain-Victorious), Mikel Landa (Soudal-Quick Step), Louis Meintjes (Intermarche-Wanty), Juan Ayuso (UAE Team Emirates), Tao Geoghegan Hart (Lidl-Trek), David Gaudu (Groupama-FDJ), Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers), Sepp Kuss (Visma Lease a Bike) in Chris Froome (Israel-Premier Tech).

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šestka6
26. 05. 2024 15.22
+1
kaj je teta petka a sedaj ne navijas več za čebele?😂
petka5
26. 05. 2024 15.42
-3
jaz navijam za športnika v kolesarstvu ne za ekipo... in pošteno povem, če v kaj ne verjamem. In ne verjamem v Jonasove vožnje s takimi podatki kot so navoljo kot enako tudi so za Tadeja - žal imam težavo verjeti,da je katerikoli človek sposoben česa takega, pa če je še tako treniran in talentiran. O dvomu v to govorijo tudi drugi... nekateri omenjajo možnost mikrodopinga, čeprav se zdi meni to s kolesi nekoliko bolj verjetno - namreč pri obeh omenjenih rezultati na nacionalni ravni ne kažejo tako visokoletečih presežkov - če bi bilo telo dopingirano, bi super letelo tudi v nacionalni majici, medtem ko če gre za mehansko pomoč, se pa bi znala v tem poznati razlika, zakaj ta super prevlada njuna v nacionalnem dresu izgine... Vem da se kdo ne bo strinjal s tem, in da bodo napadi, samo jaz pač že od začetka govorim - pa ni važno proti komu se zmaga - v takkšn prevlado imam veliko težavo verjeti... nikjer ne trdim nič, razmišljam pa v to smer kot sem napisala, kaj bi lahko bilo razlog takšne prevlade, ker preprosto ne verjamem da je človeško telo , pa če še tako trenirano česa takega sposobno - in na koncu izgleda celo še svež, prav nič utrujen - kot pogačar v vseh teh etapah po vseh teh superiornih napadih. Ena je napisala na enem drugem forumu bo enkrat bomo že izvedeli kaj je res in kaj ne, vedno pride do tega. Jaz lahko Pogačarju čestitam danes in mu - samo poštreno pa povem,da imam zelo veliko težavo verjeti v te predstave, in to nekako sumim že od visokoletečeka ittja, čeprav pošteno pogledano se mi zdi,da se je že pojavilo to na vuelti 2019 v tistem napadu za 40 km, ko je bil neulovljiv, je bilo pa nujno in pomembno takrat za zagotovitev 3 mesta, ki bi sicer lahko bilo ogroženo v skupnem. To je moje mnenje, resnica se bo pa že pokazala...
mahar123
26. 05. 2024 15.52
+3
a pol so ti seveda tudi sporni Primoževi dosežki pri čebelah
Šestka6
26. 05. 2024 16.46
+2
to pa nikakor ne ker Primož je pa čist. tale teta petka je zelo pristranska čeprav trdi da ni
txoxnxy
26. 05. 2024 14.44
+1
Tudi v Ljubljani smo danes kolesarili za dobro človeštva ampak o tem se ne sme poročati.
Minifa
26. 05. 2024 14.55
-7
mahar123
26. 05. 2024 14.35
+1
Waflhulkin
26. 05. 2024 13.43
+0
Ne bo Vingegaarda, čeprav bo baje nastopil na Touru? Ga bojo potem nafilal, da bo spet pokazal prevlado na Touru? ;)
petka5
26. 05. 2024 14.10
-1
imam občutek , da nič ne filajo... kolo je takšno,da omogoča letenje in bajne wate: članek s tem naslovom preberi Hidden motor inventor Varjas claims technological fraud still possible despite UCI checks
petka5
26. 05. 2024 14.13
-1
očitno v angleščini noče oddati posta - torej v google prevajalnik vrži tale naslov in ga prevedi v angleščino in vrzi v google - dobil boš članek na sp. strani Velo... in si preberi o teh skritih motorčkih, ki očitno delajo čudeže in so vsaj zanenkrat še pred tehnikami kontrole...torej naslov: Izumitelj skritih motorjev Varjas trdi, da so tehnološke goljufije kljub preverjanjem UCI še vedno možne... sumim Jončija in še koga da s pomočjo tega bi lahko vrtel te vsemogočne wate