Kolesarstvo

Štangelj: Tiberi je fant prekrasnega karakterja

Livigno, 21. 05. 2024 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Edini slovenski športni direktor na 107. Dirki po Italiji Gorazd Štangelj (Bahrain Vicotrious) priznava, da so po slabem začetku zdaj zelo dobro razpoloženi, za kar je zaslužna celotna ekipa s trenutno najboljšim mladim kolesarjem na Giru Antoniem Tiberijem.

Najbolj slovenska ekipa na ravni svetovne serije Bahrain Victorious še ni v popolnosti prebolela dogodkov z uvodne etape 107. Dirke po Italiji, kjer so imeli priložnost za kaj več kot zaostanek dveh minut za tekmeci, a ostali so osredotočeni na zastavljene cilje in po 15 tekmovalnih dneh so v ekipi lahko zadovoljni z izplenom. 22-letni Antonio Tiberi namreč nosi belo majico vodilnega v seštevku najboljših mladih kolesarjev, kjer ga vse do Rima čaka neizprosen boj z dve leti starejšim Nizozemcem Thymenom Arensmanom (Ineos Grenadiers). Razlika med njima znaša vsega 19 sekund, sledi jima zmagovalec lanske edicije Dirke po Sloveniji Filippo Zana (Jayco AlUla).

Gorazd Štangelj verjame, da je Antonio Tiberi na pravi poti.
Gorazd Štangelj verjame, da je Antonio Tiberi na pravi poti. FOTO: 24ur.com

A pri Bahrainu, ki ga vodi edini slovenski generalni direktor na ravni svetovne serije Milan Eržen, si s konkurenti ne belijo glave. Tiberi ima namreč ob sebi izkušenega Damiana Carusa, že drugega v skupnem seštevku Gira leta 2021, ki dobro pozna vse pasti uvodne tritedenske dirke sezone. 

Štangelj z izbranimi besedami o fantu v beli majici

Ekipa je s prihodom Tiberija veliko pridobila, pred začetkom Dirke po Italiji so z njim podaljšali sodelovanje za daljše obdobje, vse s ciljem, da ga razvijejo v fanta, sposobnega doseganja vidnih rezultatov na tritedenskih dirkah. Športnik iz Frosinoneja se jim je že oddolžil z dobrimi predstavami v debeli prvi polovici dirke, a zdaj bo ključno zanj, da ostane zbran, miren in osredotočen na pot do Rima. "Mislimo, da ima fant še rezerve, ampak nič ne gre čez noč. Kar se tiče fanta – karakter je prekrasen, lepo je delati z njim, užitek je delati z njim. Veselimo se njegove prihodnosti, očitno svetle prihodnosti," razmišlja športni direktor Gorazd Štangelj.

Pred kolesarji je izjemno zahtevnih zadnjih šest tekmovalnih dni, tudi tri gorske etape, po katerih bo najverjetneje bolj ali manj jasno, kako si bodo kolesarji razdelili majice za najboljše v posameznih kategorijah. Zaenkrat v skupnem seštevku najbolje kaže Tadeju Pogačarju (UAE Team Emirates), ki je prepričljivo najboljši tudi v seštevku najboljših hribolazcev (modra majica), v seštevku sprinterjev je najuspešnejši Jonathan Milan (Lidl-Trek), Tiberi pa ima zaenkrat na sebi belo majico najboljšega mladega kolesarja.

Vrhunci dirke po Italiji na Kanalu A
Vrhunci dirke po Italiji na Kanalu A FOTO: 24ur.com
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.