Kolesarstvo

Vingegaard: Morda bom nekoč tudi sam napadal dvojček Giro-Tour

Ljubljana, 28. 12. 2023 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dvakratni zaporedni zmagovalec dirke po Franciji Jonas Vingegaard je v nedavnem intervjuju dejal, da bo v prihodnosti morda tudi sam poskusil zmagati na Giru in Touru v isti sezoni, po tem, ko si je ta cilj za leto 2024 zastavil Tadej Pogačar.

Jonas Vingegaard je bil na zadnjih dveh izvedbah Toura pretrd oreh za Tadeja Pogačarja. Bo prihodnje leto drugače?
Jonas Vingegaard je bil na zadnjih dveh izvedbah Toura pretrd oreh za Tadeja Pogačarja. Bo prihodnje leto drugače? FOTO: AP

Danski specialist za najtežje vzpone si je v prihodnji sezoni za glavni cilj zadal ubranitev zmage na francoski pentlji. Za hat-trick bo moral opraviti z zvezdniško konkurenco, saj se bodo na Tour podali tudi Tadej Pogačar, Primož Roglič in Remco Evenepoel

Pogačar bo pred tem napadal še rožnato majico na dirki po Italiji, kar je mnoge presenetilo. "Tudi če bo Tadej šel na Giro, ga še vedno štejem za enega mojih največjih konkurentov za rumeno majico," je v intervjuju za SpazioCiclismo povedal Jonas Vingegaard in dodal, da se bo v prihodnosti morda tudi sam odločil za napad na dvojček Giro-Tour, ki ga je kot zadnji leta 1998 osvojil legendarni Marco Pantani

"Da bi kopiral Pogačarja in šel na Giro? Morda bom nekoč napadal dvojček. Odvisno od tega, kako se bosta razpletli dirki po Franciji in Španiji. Letos na Vuelti nisem bil v najboljši formi. Videti bomo morali, ali bom lahko prihodnjo sezono tam ohranil nivo s Toura. Če mi bo to uspelo, potem bom šel tudi na Giro." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

27-letnik se je dotaknil tudi Remca Evenepoela, ki bo prihodnjo sezono prvič v karieri nastopil na dirki po Franciji. "Komaj čakam na dvoboj z njim. Sploh na obeh kronometrih. Letos me je na Vuelti premagal v tej disciplini, a treba je vedeti, da nisem bil na najvišjem nivoju. Zanimivo bo videti, kako se bom lahko kosal z njim, ko bom na stotih odstotkih." 

Vingegaard bo po predvidevanjih sezono začel na dirki O Gran Camino konec februarja, kjer bo branil lansko zmago. Potem se bo podal na Tirreno–Adriatico in dirko po Baskiji. V pripravah na Tour se bo udeležil kriterija po Dofineji, po vrhuncu sezone pa ima zaenkrat predviden le še nastop na Vuelti, ki se začne 17. avgusta. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ŠEFIKA
28. 12. 2023 20.07
+2
Vprašanje če bo jumbo še na taki ravni kot je bila letos
poper00
28. 12. 2023 21.45
+4
Če bo wout hotel delat za Vinegorda brez etapnih zmag bodo močni kot so bili.Problem je ,da je wout že lani kazal veliko nezadovoljstvo,ko so ga ustavljali ampak to bodo poskušali rešiti z njim letos pred dirko(verjetno z krepko finančno inekcijo.)
slayer2
28. 12. 2023 19.06
+1
Bla blabla,vinograd nima šans drugo leto!!!
Boris Kavčič
28. 12. 2023 21.15
+2