Kolesarstvo

Vingegaard se po dvomesečni odsotnosti in manjših težavah vrača z dirko po Hrvaški

Zagreb, 26. 09. 2022 17.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.M., STA
Komentarji
7

Zmagovalec letošnje prestižne kolesarske Dirke po Franciji, Danec Jonas Vingegaard, bo po dvomesečni odsotnosti znova v tekmovalnem pogonu. 25-letnik bo nastopil na dirki po Hrvaški, ki se bo začela v torek, 27. septembra. Novico so sporočili iz njegove ekipe Jumbo-Visma. Za zdaj sta na štartni listi tudi Egan Bernal (Ineos Grenadiers) in Matej Mohorič (Bahrain Victorious). Organizatorji sicer celotne liste oz. seznama ekip še niso objavili.

Vingegaarda pozdravila večtisočglava množica navijačev.
Vingegaarda pozdravila večtisočglava množica navijačev. FOTO: Profimedia

Danec je konec julija slavil na Dirki po Franciji pred slovenskim zvezdnikom Tadejem Pogačarjem in si vzel nekaj tednov premora. Izpustil je tako domačo dirko po Danski in svetovno prvenstvo v avstralskem Wollongongu. Danski športni zvezdnik se ni dobro soočal s slavo, ki jo je doživel, večkrat je že med samo Dirko po Franciji potožil, da bi bil raje izven žarometov luči.

Že prejšnji mesec je športni direktor nizozemskega moštva Frans Maassen govoril o "težkih časih", ki jih je Vingegaard preživljal po zmagi na Touru. Težko naj bi se namreč prilagodil svojemu statusu prvaka. "Razumem, da ga navijači želijo videti. Ampak po Touru je imel zelo težke čase," je dejal direktor. "Vse skupaj je prišlo z velikim pritiskom, z veliko zahtevami navijačev, naših sponzorjev, danske javnosti, medijev, zato je potreboval malo odmora od vsega skupaj," pa je dejal Grischa Niermann."Mislim, da vse skupaj ni takšen problem. Povsem normalno je, da potrebuješ malo duševnega in fizičnega odmora."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Njegov največji rival na dirki po Hrvaški bo britanski kolesar Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ki je letošnjo Dirko po Franciji končal na tretjem mestu, a ni bil izbran v reprezentanco Velike Britanije za SP v Avstraliji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
27. 09. 2022 12.00
+1
Doping zapustil telo...
MiskoPol
26. 09. 2022 19.01
+2
Naj Pogi nastavi dve najstnici, da bosta Vingiju ponoči trkali na vrata. V Avstraliji to deluje.
+4
Žalostno, da imamo take ase v kolesarstvu pa nas bo kmalu hrvatska prenašala po kvaliteti sodelujočih na njihovi dirki.
soseda
26. 09. 2022 19.17
To je bilo prvo, kar mi je prišlo na misel.
metronom
26. 09. 2022 17.54
+1
Sped dopigeran k norec
herr catz
26. 09. 2022 17.38
+4
Ojoj....tale je pa kt bi bih narjen iz kristala.... Obcutljiv
mahar123
26. 09. 2022 18.08
+2