Kolesarstvo

Vingegaarda prihodnje leto ne bo na Giru, za Jumbo-Vismo do 2028

Amsterdam, 21. 12. 2023 12.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Športni direktor ekipe Jumbo-Visma, ki bo kmalu postala Visma-Lease a Bike, Merijn Zeeman, je pred uradno predstavitvijo ekipe že razkril nekaj načrtov za prihodnje leto, predvsem za glavnega asa ekipe Jonasa Vingegaarda. Med drugim so potrdili, da so s 27-letnim Dancem podaljšali pogodbo do leta 2028.

Merijn Zeeman je tako med drugim potrdil, da se Jonas Vingegaard prihodnje leto na Giru ne bo pomeril s Tadejem Pogačarjem: "Lahko potrdim, da ne bo nastopil na Giru. Mislim, da je v nekem intervjuju dejal, da bi rad v enem letu prevozil vse tri Grand Toure. Nisem prepričan, ali se zaveda, kaj govori, a prihodnje leto ga ne bo na Giru."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Športni direktor ekipe, ki se je pred kratkim poslovil od dolgoletnega člana ekipe Primoža Rogliča, bo načrte nizozemske ekipe sicer sporočil še danes na novinarski konferenci, kjer bo oznanil tudi, kje bo Danec dirkal pred Tourom.

Za razliko od Vingegaarda bo na Giru oziroma na dirki po Italiji prihodnje leto tekmoval najboljši kolesar na svetovni kakovostni lestvici Tadej Pogačar, kar pa po mnenju 45-letnega športnega direktorja ne bo zmanjšalo Slovenčeve konkurenčnosti na dirki po Franciji: "Čez eno leto me boste morali vprašati, ali je to, da bo Pogačar dirkal Giru, dobro za nas ali ne."

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard se bosta, kot kaže, znova pomerila na Touru
Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard se bosta, kot kaže, znova pomerila na Touru FOTO: AP

Dejstvo je, da že od leta 1998, ko je to uspelo Marcu Pantaniju, še noben kolesar v istem letu ni osvojil dvojne zmage med moškimi (na Giru in Touru), vendar Pogačar upa, da se bo vpisal v zgodovino in slavil na svojem debiju na Giru. Jumbo-Visma še vedno pričakuje, da bo Tadej Pogačar grozil na Tour de France.

Marco Pantani
Marco Pantani FOTO: AP

"To je zelo težko reči, saj vsi vemo, da je kakovosten kolesar, mnogi pravijo, da je najboljši kolesar na svetu. Zaradi njega so dirke izjemno privlačne, zato je za navijače dirka na Giru zaradi kolesarja, kot je on, zelo posebna. To je lep izziv za nas in za druge ekipe, da vidimo, ali ga lahko premagamo. Za kolesarstvo na splošno je dejstvo, da je na Giru in Touru razlog, da sta dirki bolj popolni in zanimivi," je globalcyclingnetwork povedal športni direktor Jumbo-Visme.

Vingegaard pri Visma Lease a Bike do 2028

Leto 2023 je bilo za Danca najuspešnejše doslej, saj je ob vseh uspehih zbral kar 15 od skupno 27 zmag v karieri. Dvakratni zaporedni zmagovalec dirke po Franciji bo pri nizozemski zasedbi ostal do konca sezone 2028, eden njegovih najzvestejših pomočnikov Sepp Kuss pa do leta 2027.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apoteka
21. 12. 2023 14.45
+4
Čistilec rib takrat še ne bo na dopingu.
Minifa
21. 12. 2023 14.30
-4
Pogačar je že začel kot HADALIN..
slayer2
21. 12. 2023 14.23
+2
Vinograd ne upa,ker ve,da ga bo Tadej razsul!!!