Kolesarstvo

Pogačar po 18. etapi: Še en dan, ki smo ga prečrtali

Padova, 23. 05. 2024 19.00 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.M., M.F., STA
Komentarji
2

Belgijec Tim Merlier (Soudal-Quick-Step) je v sprintu dobil 18. etapo kolesarske dirke po Italiji. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je skozi cilj v Padovi prišel z glavnino, tako da ima tri etape pred koncem dirke še naprej ogromno prednost pred zasledovalci. Vrhunce vseh etap si lahko kadarkoli ogledate v bogatem arhivu VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Po 18. etapi Gira nič novega na vrhu
    03:02
    Iz 24UR: Po 18. etapi Gira nič novega na vrhu
  • Pogovor z Janom Tratnikom po 18. etapi
    01:24
    Pogovor z Janom Tratnikom po 18. etapi
  • Tadej Pogačar o bližini Slovenije
    00:40
    Tadej Pogačar o bližini Slovenije
  • Tadej Pogačar o 18. etapi Gira
    00:22
    Tadej Pogačar o 18. etapi Gira
  • Vrhunci 18. etape dirke po Italiji, 1. del
    08:05
    Vrhunci 18. etape dirke po Italiji, 1. del
  • Vrhunci 18. etape dirke po Italiji, 2. del
    04:48
    Vrhunci 18. etape dirke po Italiji, 2. del
  • Vrhunci 18. etape dirke po Italiji, 3. del
    03:14
    Vrhunci 18. etape dirke po Italiji, 3. del

Za kolesarji, ki tekmujejo na letošnji izvedbi dirke po Italiji, je tudi skoraj povsem ravninska 18. etapa, ki jo je po sprintu dobil Tim Merlier. "Vedeli smo, kaj nas čaka, in na to smo se pripravili. Velik del etape smo bili v dobrem položaju, presenetil pa me je zadnji kilometer, ki je bil res zelo hiter. Našel sem svoj trenutek in na koncu mi je uspelo," je po etapni zmagi povedal Merlier, ki je za nekaj centimetrov ugnal ljubljenca domačega občinstva Jonathana Milana (Lidl-Trek). Slednji razočaranja po koncu etape ni skrival: "Resnično boli, da sem bil drugi. Fantje so dali vse od sebe, sam pa sem jih pustil na cedilu. Ekipi se opravičujem."

31-letnemu Belgijcu je prvič v karieri uspelo priti do dveh zmag na enem Grand Touru, novinarske obveznosti pa je zaključil z močnimi besedami: "Moji sovražniki bodo razočarani." 

Dirka po Italiji
Dirka po Italiji FOTO: Giro d'Italia

 V skupnem seštevku tri etape pred koncem dirke po Italiji ostaja brez sprememb. Tadej Pogačar ima še naprej 7:42 minute prednosti pred drugouvrščenim Kolumbijcem Danielom Martinezom, tretji pa je Britanec Geraint Thomas, ki za slovenskim zvezdnikom zaostaja za 8:04 minute. "Tudi danes je bil kar v redu dan, imel sem dobre noge. Na srečo smo se izognili dežju na koncu. Super hiter dan, ampak še en dan, ki smo ga prečrtali," je po etapi dejal prvi kolesar sveta in v nadaljevanju spregovoril tudi o petkovi etapi, ki je po profilu sodeč pisana na kožo morebitnim ubežnikom. "Jutri je dobra etapa za pobeg. Pustimo se presenetiti, kdo bo jutri najbolj pritiskal na pedala od začetka in kako se bo etapa odvijala."

Kot pravi, se veseli naslednjih dveh etap, ki bosta bližje Sloveniji. "Zelo veliko ljudi pride in upam, da se bodo vsi imeli dobro, še posebej na Monte Grappi (v soboto, op.a.). Upam, da bom imel dobre noge, da naredimo še en šov," je na morebitni skok na šesto etapno zmago na Giru namignil Pogačar.

Vrhunci dirke po Italiji na Kanalu A
Vrhunci dirke po Italiji na Kanalu A FOTO: 24ur.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
23. 05. 2024 20.25
+3
Ta termin "slovenski zvezdnik" mi ni všeč, sploh če se športnike imenuje z zvezdniki. Imamo lepše izraze, vrhunski kolesar, vrhunski tekmovalec......
XVXC
23. 05. 2024 18.47
+15
Giro D Italia. Kaj delajo naši fantje zadnja leta, je bilo pred desetletjem še nepredstavljivo, prej bi rekel fantazija. Kjer je na dirki klanec, mu je kos samo Pogačar s Klanca!Pogi ima bombe v nogah, če ne bo presenečenj, mora letos osvojit giro. Neverjeten je. Če rečemo, da je kolesarstvo najtežji šport in kolesarji z izjemno telesno strukturo (vlaknaste mišice, ogromna pljuča, visok prag bolečine ob pretiravanju v obratih), potem lahko rečemo, da je Pogi najboljši športnik na Zemlji.