Kolesarstvo

Zdravniki Bernalovo operacijo označili kot uspešno, Kolumbijec je že pri zavesti

Bogota, 26. 01. 2022 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal je po ponedeljkovem padcu na treningu, ko je trčil v avtobus, v domovini prestal operacijo zaradi več poškodb. Dan po operaciji pa je pri zavesti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Kirurgi so med drugim izvedli tudi poseg na hrbtenici, 25-letnik pa je za zdaj še na intenzivnem oddelku.

"Je pri zavesti in čuti vse štiri okončine. Prav tako kaže znake nadaljnjega napredka v pooperativnem procesu," so sporočili iz bolnišnice Sabana, v katero je nekdanjega zmagovalca Toura, potem ko je čelno trčil v avtobus, prepeljalo reševalno vozilo.

Primož Roglič in Egan Bernal
Primož Roglič in Egan Bernal FOTO: AP

Poškodovani kolesar je bil po operaciji, ki so jo zdravniki označili kot "uspešno", v torek popoldne ekstubiran "brez zapletov" in pokazal "odličen odziv na zdravljenje", so še sporočili iz klinike.

Bernalova ekipa Ineos Grenadiers je dodala, da je Kolumbijec sinoči prestal dve operaciji; z eno so zdravniki naravnali desno nogo, z drugo pa stabilizirali zlom vretenc.

V sporočilu na družbenih omrežjih so dodali, da ima zmagovalec Gira ob tem še "predrto pljučno krilo". Kljub poškodbam pa pri britanski ekipi menijo, da je Bernal na dobri poti do okrevanja.

Bernal je sicer na družbenih omrežjih že pred dnevi objavil posnetek, kako se je komajda izognil avtomobilu in po tem ostro kritiziral voznika. Večina ekipe Ineosa se sicer na novo sezono pripravlja v Evropi, Bernal pa je ostal v domovini, kjer se je že večkrat pripravljal na začetek sezone.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekaj dni kasneje se je zmagovalec dirke po Franciji 2019 na treningu v Gachancipi, 30 km od prestolnice Bogote, zaletel v zadnji del avtobusa. Po besedah policije je bil Bernal tako osredotočen na trening, da ni ne videl ne slišal opozoril drugih kolesarjev, ki so ga skušali posvariti pred nesrečo. Fotografije na družbenih omrežjih so pokazale kolesarja, kako leži na tleh, obdan s sotekmovalci, na avtobusu pa je vidna ogromna vdrtina.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kolumbijec, ki je pogodbo z britanskim moštvom nedavno podaljšal do konca leta 2026, je bil po nesreči pri zavesti, njegovo zdravstveno stanje pa je bilo stabilno, je v ponedeljek še zapisala njegova ekipa.

Kot so poročale agencije, bo ta nesreča Bernalu, ki bi moral biti vodja ekipe na dirki po Franciji, bržkone precej spremenila načrte za sezono. To bi moral začeti 10. februarja na štiridnevni dirki po Provansi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MiciMici22
26. 01. 2022 10.22
+3
Uspešno okrevanje želim in uspehe v karieri:))