KOLESARSTVO

Žigartova še vsaj dve sezoni za avstralski BikeExchange-Jayco

Ljubljana, 29.07.2022, 18:20 | Posodobljeno pred manj kot minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Slovenska kolesarka Urška Žigart bo še dve leti tekmovala za avstralsko ekipo BikeExchange-Jayco, so potrdili na spletni strani ekipe. Zaročenka slovenskega zvezdnika Tadeja Pogačarja bo tako v ekipi, ki se ji je pridružila leta 2021, ostala do 2024.

Tadej Pogačar in Urška Žigart na državnem prvenstvu.
Tadej Pogačar in Urška Žigart na državnem prvenstvu.FOTO: Damjan Žibert

"Od prihoda k ekipi je Žigartova nesebično vsak dan pomagala svojim sotekmovalkam," so med drugim zapisali pri ekipi o 25-letni Slovenki, ki te dni tekmuje na ženski dirki po Franciji.

"Zelo sem vesela, da bom nadaljevala, našla sem mesto v ekipi, počutim se sproščeno in domače. Ozračje v ekipi je prav takšno, kot je bilo, ko sem prvič podpisala za ekipo. Čutim, kot da sodim sem, zato sem se odločila, da ostanem in še napredujem," pa je povedala Žigartova in dodala, da čuti, da ima še veliko potenciala.

PREBERI ŠE
Nizozemka Marianne Vos do druge zmage na francoski pentlji

Za moški del ekipe BikeExchange-Jayco vozi naš najboljši sprinter Luka Mezgec. Na minuli dirki po Franciji je avstralsko moštvo zabeležilo dve etapni zmagi, za kateri sta poskrbela Dylan Groenewegen in Michael Matthews. Prvi, sicer eden najboljših sprinterjev v karavani, je pred tem dobil tudi etapo dirke po Sloveniji s ciljem v Rogaški Slatini.

PREBERI ŠE
Še San Sebastian, potem pa zaslužen premor za Tadeja Pogačarja

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.