Šport

Konec ljubezni med Bečirovičem in Rajgljem

Ljubljana, 21. 12. 2007 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V petek se je na hitro sestal „krizni“ upravni odbor košarkarjev Uniona Olimpije in razpravljal tudi o trenerju Memiju Bečirovič, ki naj bi kmalu zapustil Tivoli.

V Tivoliju še vedno domuje Union Olimpija. Po zadnjem katastrofalnem evroligaškem porazu proti Olympiakosu v Atenah tivolske košarkarje v soboto zvečer v regionalni Ligi NLB čaka še gostovanje pri Heliosu v Domžalah, potem pa pravzaprav odrešilna štirinajstdnevna prekinitev nastopov.

Ali bo trener Memi Bečirovič iz Tivolija odšel že po jutrišnji tekmi v regionalni Ligi NLB, ko bo Union Olimpija v Domžalah gostovala pri Heliosu?
Ali bo trener Memi Bečirovič iz Tivolija odšel že po jutrišnji tekmi v regionalni Ligi NLB, ko bo Union Olimpija v Domžalah gostovala pri Heliosu? FOTO: Damjan Žibert

Grozovit zadnji poraz v južnem atenskem predmestju Pirej pa je pričakovano še bolj poglobil in zaostril razkol med prvim trenerjem Memijem Bečirovičem in direktorjem Janezom Rajgljem. To vsekakor pomeni, da je te že od vsega začetka preveč rahle klubske ljubezni enostavno konec. Še več, razočarani Bečirovič in odsotni Rajgelj skorajda ne komunicirata več, saj direktor do danes ni izpolnil trenerjevih predlogov in zahtev po nujnih igralskih zamenjavah v zeleno-belem moštvu. Ali drugače, Rajgelj v zadnjih mesecih tudi drugače ni potegnil poteze, kar bi vsaj začasno olajšala bolečine dramatično obolelemu klubu in moštvu. Medtem pa se upravni odbor Uniona Olimpije še naprej vede presenetljivo klovnovsko.

Predsednik Union Olimpije Jure Jež še ni našel naslednika Memija Bečiroviča, direktor kluba pa mu ponuja Andreja Urlepa.
Predsednik Union Olimpije Jure Jež še ni našel naslednika Memija Bečiroviča, direktor kluba pa mu ponuja Andreja Urlepa. FOTO: POP TV

Osamljeni Bečirovič v vodstvu kluba očitno nima več skoraj nobene podpore, Rajgelj pa naj bi se medtem kar na svojo roko že vse dogovoril tudi z njegovim naslednikom. To naj bi bil Andrej Urlep, na Poljskem nedavno odpuščeni kranjski trener, ki na Gorenjskem napeto čaka na Bečirovičev odhod ali odstop. V petek se je tako v prostorih enega od glavnih klubskih pokroviteljev sestal celo nekakšen krizni upravni odbor v „skrčeni“ sestavi, ki je seveda razpravljal predvsem o reševanju izjemno kritičnega položaja na tivolski trenerski klopi in na igrišču.

Ali bosta temnopolta košarkarja Maurice Bailey (levo) in Chis Booker v Tivoliju sploh zdržala do konca letošnje tekmovalne sezone?
Ali bosta temnopolta košarkarja Maurice Bailey (levo) in Chis Booker v Tivoliju sploh zdržala do konca letošnje tekmovalne sezone? FOTO: Damjan Žibert

Memi Bečirovič pa je ne glede na neznosno retoriko in zelo prikrite odločitve upravnega odbora praktično že trener na izhodnih tivolskih vratih, direktor Rajgelj pa še naprej ostaja marionetni sanacijski klubski upravitelj. In če bi jutri zvečer tudi Helios v Domžalah slučajno premagal Union Olimpijo, potem bi utegnil za zeleno-belo košarkarsko svobodo končno „pasti“ tudi Janez Rajgelj. Nedelja in ponedeljek bosta v Tivoliju očitno zelo "praznična" dneva.



SORODNI ČLANKI

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bečirovič je dolgo vzdržal in opozarjal na nemogočo izbiro igralcev s katerimi lahko dela. Prav zaradi blokade morebitnih kadrovskih zamenjav, ki jo postavlja Rajgelj, se igralci obnašajo popolnoma neodgovorno. Ko bo Bečirovič odšel, brez korenitih sprememb politike UO, ne bo nič bolje. Odstaviti bi morali Rajglja, ki se zaradi svojega karierizma igra z ugledom Olimpije. Ta ugled v mednarodnih krogih rapidno pada, izgubljajo pa ga tudi igralci, ki so dobri in mladi, npr. Dragič. Kdaj bo v Olimpiji uveljavljena praksa odgovornosti tudi tistih, ki kot despoti odločajo o vsem, od drugih pa zahtevajo rezultate?! Ernest
largich@gmail.com
22. 12. 2007 10.25
He, he, spet ta J.Z. Citat: odrešilna štirinajstdnevna prekinitev , Grozovit zadnji poraz, Osamljeni Bečirovič, še naprej vede presenetljivo klovnovsko, odsotni Rajgelj.. Če uporabljaš take fraze za argumente, dobiš v sredni šoli en soliden ŠUT. Nehite brat to, ker to je le za v Direkt. Opažam pretirano navezanost JZ na Memija in neko zamero za Rajgla. Tako da bravo Rajgl. Poraz proti Olimpijakosu? Ja in?
lucasa
21. 12. 2007 23.00
Memi se je že dokazal in se ne rabi več dokazovati, Rajgelj pa vleče poteze, ki so na robu blaznosti. Če v SLO ni boljših igralcev od teh peto-razrednih Amijev......
dejan22@email.si
21. 12. 2007 21.03
Meni, je dober za v Helio, drugam pa ne, dončič v UO, glih tko kot bi moj frend šel, on bi vsaj vezalke peglal, amerikanosi pa so kr dobri sam noben jih ne ceni, tko da majo kr prav, jebi te se si mislijo, V glavnem MEMI je postal NEMI, dva krompirja pa je mislil da boga za jajca drži, ostalo pa ma itak sam poraze za 20 pik in več , itak letet mora!
torrent.janez@gmail.com
21. 12. 2007 19.40
Najprej poglejte, kdo je napisal članek, potem pa dobro premislite, ali boste verjeli vsaj enemu stavku v članku. Jure Zorčić spet v boju za Pulitzerjevo, i guess.
pumpar@volja.net
21. 12. 2007 18.53
Ves dnar so pokradli v desetletju...zdaj pa so trenerji krivi ker ni igralcev.Lepo vas prosim...menjave trenerjev ne prinesejo nič...kr neki.Budale..balkan.
lebdim@email.si
21. 12. 2007 18.38
joj, pa sej ne morm vrjet ... ZAKAJ SE PRI NAS TRENERJE MENJA KAR TAKO? ZARADI ENEGA PORAZA??? TO JE NESMISELNO IN NEDOPUSTNO!!
windschnurer@hotmail.com
21. 12. 2007 18.31
fak kwa ste vi neumni bečirovič nima pojma rajgelj car.ta kmet od bečiroviča bi kr ene igralce not vleku če pa olimpija nima dnarja treba je najprej dolgove odplačat čene bo olimpija propadla fantje in mislim da rajgelj vodi najboljš opolitiko do zdej v klubi.treba je najprej potrpet 2 sezone z gnilimi igralci pol si pa šele kkšne resne okrepitve prvoščt.ta gnoj od bečiroviča pa itak ne zna igralcev zberat sam glej koga je not prpelu dončiča pa une tri gorile k noben pojma nima z dončičem na čelu on še pr jančah nemore igrat
angus_young
21. 12. 2007 17.36
čeprou navijam za olimpijo že odkr vem zase, si želim da helios zmaga in rajgelj leti.ker to kr on dela nima smisla.memi nej ostane rajgelj leti!
Borut Bizjak 1
21. 12. 2007 17.07