12°C

Celjanke do jubilejne desete zaporedne zvezdice

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /J.B. /J.K. /
KOMENTARJI
0
Košarkarice Cinkarne Celje so sedemnajstič in desetič zapored postale državne prvakinje. V finalu so s 3:0 v zmagah premagale Triglav Kranj. Zadnja tekma se je končala z izidom 56:54 (19:18, 42:30, 53:45).

Rebeka Abramovič (na fotografiji) je blestela v gostujoči ekipi.
Rebeka Abramovič (na fotografiji) je blestela v gostujoči ekipi.FOTO: KZS

Po gladki zmagi na drugi tekmi finala v Kranju je Cinkarna Celje izkoristila že prvo zaključno žogo za nov naslov. Z izjemo lanske sezone, ko finale ni bil odigran zaradi pandemije novega koronavirusa, so Celjanke zadnjih devet naslovov osvojile z zmago 3:0 v finalih. V torek so bile sicer blizu, da bi prekinile to tradicijo, saj so v zadnji četrtini dosegle zgolj tri točke in gostjam v zadnjem napadu prepustile met za podaljšek oziroma zmago.

Kranjčanke so v drugem polčasu pokazale karakter in z manjšanjem zaostanka vnesle nemir v domačo zasedbo. Triglav je do priložnosti za podaljšanje serije prišel z delnim rezultatom 11:0, a jim je v zadnjem napadu zmanjkalo zbranosti in poguma, tako da so se Celjanke veselile nove zvezdice.

Pri domači ekipi je na zadnji tekmi odgovornost nase prevzela kapetanka Snežana Bogićević, ki je dosegla 29 točk. Najboljši strelki pri Triglavu sta bili Rebeka Abramovič in Manca Vrečer, ki sta dosegli po 15 točk.

Koronavirus pasica nova

1. ženska SKL, finale, 3. tekma:  

Cinkarna Celje ‒ Triglav 56:54 (19:18, 42:30, 53:45) /3:0/

// - izid v zmagah