Košarka

Izjemni Irving prekinil zmagoviti niz New Yorka, Dončić ni igral

Dallas , 12. 01. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
3

Košarkarji Dallasa so v svoji dvorani vpisali tesno zmago (128:124) proti New Yorku. Ob odsotnosti Luke Dončića, ki je manjkal zaradi težav z gležnjem, sta zablestela Kyrie Irving (44 točk, 10 asistenc) in Tim Hardaway mlajši (32 točk).

Popotnica ni bila najboljša. Dallas Mavericksi so povratek Jalena Brunsona v Teksas pričakali brez treh košarkarjev prve peterke, poleg Luke Dončića sta manjkala še Dante Exum in Dereck Lively II. Za nameček so varovanci Jasona Kidda na prejšnji tekmi utrpeli enega najhujših porazov sezone, ko jih je razglašeni Memphis ugnal za kar 17 točk. 

Tudi tokrat polom ni bil daleč. Po vodstvu z 20 točkami (113:93) sredi zadnje četrtine so domačini gostom iz velikega jabolka dovolili povratek in minuto pred koncem je bila le še točka razlike (121:120). 

Potem pa so v ključni posesti tekme Mavericksi pobrali kar tri skoke v napadu, kar je na koncu z odprto trojko kronal Josh Green. Knicksi na drugi strani niso odgovorili in njihovega niza petih zaporednih zmag je bilo konec. Zmago domačih sta potrdila Kyrie Irving in Tim Hardaway mlajši, ki sta bila v zadnjih sekundah vsak po dvakrat uspešna s črte prostih metov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kidd: Pomemben je čisto vsak košarkar 

"Priti do treh skokov v napadu je bilo ključno. Josh ni okleval pri metu za tri, čeprav je v istem napadu že zgrešil. Opravil je izjemno delo na obeh koncih parketa. V obrambi je s fizično obrambo utrujal Brunsona, v napadu pa je zadel ključno trojko," je bil z učinkom nenadejanega junaka zadovoljen Kidd. 

Trener Dallasa je tudi v velikem številu odsotnih našel nekaj pozitivnega: "Poškodbe si sledijo ena za drugo, a upanje je, da se bodo vrnili že kmalu. Igramo z miselnostjo, da je pomemben čisto vsak košarkar. Dobro je, da imamo širino. To pomeni, da Luki ali Kyrieju ne bo treba igrati 42 minut na tekmo." 

Največ zaslug za pomembno zmago gre sicer pripisati izjemnemu Irvingu, ki je v 40 minutah dosegel 44 točk (met iz igre 15/26, 6/10 za tri), deset asistenc in dve ukradeni žogi. Hardaway je ob vseh odsotnih začel v prvi peterki in srečanje končal pri 32 točkah, tudi on je zadel kar šest trojk, iz igre pa metal 10/20. 

Topel sprejem za Brunsona 

Enako točk kot Hardaway je za goste dosegel v Dallasu rojeni Julius Randle, pri 30 (dodal je še osem podaj) pa se je zaustavil Jalen Brunson, ki je prvič zaigral v Dallasu, odkar je franšizo zapustil poleti 2022. 

"Žal smo se hitro znašli v zaostanku (po prvi četrtini je Dallas vodil 44:26, op. a.). Na koncu smo se vrnili, a ni bilo dovolj za preobrat. Vesel sem, da me navijači niso pozabili. Poseben občutek je, ko te tako lepo sprejmejo nazaj," se je svojim nekdanjim navijačem toplo zahvalil Brunson.

To je bil sploh prvi poraz za Knickse, odkar so v zamenjavi 30. decembra iz Toronta pripeljali OG Anunobyja. Ta je tokrat zmogel le deset točk, zgrešil je pet od šestih metov za tri. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas dvakrat proti Pelikanom 

Dallas bo serijo sedmih zaporednih domačih tekem sklenil z obračunoma proti New Orleansu, ki ob enakem številu zmag (23) in porazu manj zaseda šesto mesto zahodne konference, medtem ko so Kiddovi varovanci sedmi (23:16). Na drugi strani je New York šesto moštvo vzhoda (22:16). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

24bata
12. 01. 2024 08.16
+2
Boljše je sedet na klopi in zmagat.
mistik
12. 01. 2024 11.08
+2
rcarlos
12. 01. 2024 11.15
-4
Smo videli ja... So meli ogromno prednost in zopet trepetali za zmago... Klasika, če je Dončič al ga pa ni