Košarka

40 točk LeBrona premalo za zmago proti Golden Statu

Los Angeles, 17. 03. 2024 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
1

Ljubitelji košarke so le dočakali vrnitev zvezdnika Stephena Curryja pod obroče. Curry je po zvinu gležnja dosegel 31 točk, rezervist Klay Thompson pa jih je dodal 26, njuna ekipa Golden State Warriors pa je v kalifornijskem obračunu dosegla zmago nad Los Angeles Lakers s 128:121.

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors FOTO: AP

Jezerniki so imeli na domačem parketu precej smole. Zaradi udarca v levo oko so že zgodaj izgubili Anthonyja Davisa, na koncu pa so doživeli poraz kljub izjemni predstavi prvega med zvezdniki LeBrona Jamesa, ki je navdušil s 40 točkami. "Velika zmaga za nas," se je po obračunu smejalo Stephenu Curryju. "Ne vem, kdaj smo jih nazadnje premagali tukaj. Velika stvar."

 Dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA Curry je izpustil zadnje tri tekme Golden Stata. Njegova odsotnost se zelo pozna, saj so bojevniki brez njega v tej sezoni le enkrat zmagali, doživeli pa štiri poraze. Šestintridesetletni štirikratni prvak lige NBA se je vrnil z zanesljivo predstavo, dodal je šest skokov in pet podaj, medtem ko je zadel 12 od 24 metov iz igre. Z razdalje še ni bil tako natančen, saj je iz desetih poskusov za tri le trikrat poslal žogo skozi koš. "Vedno bodo govorili o meni in njem," je o Jamesu dejal Curry. "Nocoj je šlo za celotno našo ekipo. Le popolni lahko zmagamo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 Draymond Green je za košarkarje iz zlate dežele prispeval 12 skokov in 13 podaj, Jonathan Kuminga pa 23 točk. Igro je proti koncu za nekaj minut prekinila okvara zaslona, ki odšteva čas, ki ga ima ekipa na voljo za napad. "Tega še nisem videl v svoji karieri. Po navadi imajo rezervni zaslon ali kaj podobnega," je dejal Curry.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jalen Williams je dosegel 23 točk, zbral sedem skokov in šest podaj ter tako pomagal Oklahomi, da je premagala Memphis s 118:112. Na drugih tekmah so košarkarji Houston Rockets premagali Cleveland Cavaliers s 117:103, Indiana Pacers so bili boljši od Brooklyn Nets s 121:100. Ekipa Philadelphia 76ers je ugnala Charlotte Hornets s 109:98, kolektiv iz New Orleansa Pelicans pa je bil boljši od, v boju za končnico že odpisanega moštva, Portland Trail Blazers s 126:107. Zasedba Chicago Bulls je s 127:98 premagala Washington Wizards, ki prav tako nima več niti teoretičnih možnosti za končnico. Košarkarji Utah Jazz so doma klonili proti tretji najboljši ekipi zahoda Minnesota Timberwolves s 100:119. Tudi Sacramento Kings na domačem parketu niso bili kos New York Knicks (91:98), za katere je Jalen Brunson dosegel 42 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Liga NBA, izidi:

Houston Rockets - Cleveland Cavaliers          117:103
Indiana Pacers - Brooklyn Nets                 121:100
Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets         109:98
New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers  126:107
Chicago Bulls - Washington Wizards             127:98
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder      112:118
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors     121:128
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves             100:119
Sacramento Kings - New York Knicks              91:98

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cekinar
17. 03. 2024 09.51
+1
Škoda za Lakerse,sicer pa Warriorsi prav tako rabijo zmage ,da se dokopljejo do končnice,upam da je z AD vse ok.