Košarka

50 točk Lillarda ob preobratu Portlanda, 76ersi utrdili prvo mesto

Boston, Philadelphia, Portland, Los Angeles, 17. 03. 2021 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Ime večera v ligi NBA je bil brez dvoma zvezdnik Portland Trail Blazersov Damian Lillard, ki je svojemu moštvu s kar 50 točkami pomagal do preobrata in končne zmage nad New Orleans Pelicansi (125:124). Philadelphia 76ersi ostajajo vodilni v vzhodni konferenci po tesni zmagi na sosedskem obračunu z New York Knicksi (99:96), medtem ko so branilci naslova Los Angeles Lakersi visoko odpravili Minnesota Timberwolvese (137:121).

Lillard (z žogo) prodira proti obroču na dvoboju z New Orleansom in Stevenom Adamsom.
Lillard (z žogo) prodira proti obroču na dvoboju z New Orleansom in Stevenom Adamsom. FOTO: AP

Tudi Damian Lillard, ki mu izjemne strelske predstave in preobrati v zadnjih sekundah niso tuji, je po zmagi nad New Orleans Pelicansi priznal, da si bo tokratno tekmo še posebej zapomnil. S 50 točkami in desetimi podajami je v torek zvečer povedel svoje Portland Trail Blazerse do zmage nad New Orleans Pelicansi, ki so vodili praktično vso tekmo. Dvoboj je sklenil s šestimi zadetimi meti za tri točke in ključnima prostima metoma 1,2 sekunde pred koncem. Pelikani so še šest minut pred koncem tekme vodili s kar 17 točkami razlike, 20 točk je Lillard dosegel samo v zadnji četrtini.

Lillardov izkoristek je bil izvrsten, saj je za 50 točk 'porabil' zgolj 20 metov:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Mislim, da bo glede na način, kako se je zgodilo, in na položaj, v katerem smo bili v zaključku, to tekma za spomin," je ESPN citiral Lillarda. Brandon Ingram je dosegel 30, Zion Williamson pa za Pelikane 28 točk, medtem ko se je Lonzo Ball izkazal z rekordom sezone, 17 podajami ter 11 točkami. Šest trojk je zadel tudi Nickeil Alexander-Walker za svojih skupno 20 točk s klopi za goste. Ravno z njegovim metom z razdalje so sredi zadnje četrtine Louisianci povedli s kar 112:96. A nato se je začel Lillardov "šov". Vseeno bi za vse prej kot nezasluženo zmago Pelikanov lahko poskrbel Williamson, ko ga je v zadnji akciji na tekmi odlično našel Ball, a je s težkim metom zgrešil.

Stotts: Nikoli nisem presenečen, a Lillardovih reči nikoli ne jemljem za samoumevno
"Prišel sem na svoj položaj in izsilil osebno napako, to pa je odločilo tekmo," je dodal Lillard. "Še naprej počne reči, ki so osupljive," pa je dejal trener Portlanda Terry Stotts. "Petdeset točk in deset podaj, meti za zmago, vse te reči, ki jih počne. Nikoli nisem presenečen, a nikoli tega ne jemljem za samoumevno," je dodal Stotts, potem ko je njegova ekipa tesno dobila še drugi letošnji obračun z New Orleansom. Blazersi so pozdravili tudi vrnitev CJ McColluma po težji poškodbi stopala, tekmo je sklenil z desetimi točkami v 27 minutah, potem ko je do januarske poškodbe na tekmi proti Atlanta Hawksom dosegal zase rekordnih 26,7 točke na tekmo. 

Z zmago in izkupičkom 23-16 v tej sezoni Portland ostaja na šestem mestu v zahodni konferenci, pred San Antonio Spursi (20-16) in Dallasom Luke Dončića (20-18). Ljubljančan bo naslednjič z moštvom iz Teksasa nastopil v prihodnji noči na drugi zaporedni domači tekmi proti Los Angeles Clippersom.

Jamesov 99. trojni dvojček, Harris ob zmagi Sixersov kričal: 'Jaz sem All-Star!'
Losangeleški velikani Lakersi, sicer branilci naslova, so na domačem parketu dvorane Staples Center ugnali Minnesota Timberwolvese (137:121). LeBron James je vknjižil že 99. trojni dvojček v karieri (25 točk, 12 skokov in 12 podaj), Montrezl Harrell je dodal 25 točk za novo visoko zmago Jezernikov, ki so slavili tretjič zapored, čeprav so igrali dvakrat v 24 urah. Tudi v ponedeljek je James zabeležil trojnega dvojčka na gostovanju v San Franciscu, Harrell pa je proti Warriorsom takrat dosegel 27 točk. Proti najslabši ekipi lige so Lakersi v zadnji četrtini dosegli 35 točk (met 14/23), Jamesovi "pick-and-rolli" pa so bili nerešljiva uganka za Volkove.

Tobias Harris je s ključnimi koši pomagal vodilni ekipi Vzhoda, Philadelphia 76ers, do že 14. zaporedne zmage nad "lokalnimi" rivali New York Knicksi (99:96). Po tem, ko ni dobil povabila na tekmo zvezd v Atlanti, je Harris očitno še vedno jezen in večkrat je zakričal: "Jaz sem All-Star!"

Od omenjenega zvezdniškega konca tedna v Atlanti se je že večkrat izkazal v zaključkih tekem, Philadelphia pa tudi brez Joela Embiida niza zmage kot po tekočem traku. Harris je tokrat zbral 30 točk, Seth Curry pa se je ustavil pri dvajsetih za šesto zaporedno zmago Sixersov, ki so se ob Brooklyn Netsih tesno za petami vsaj malce bolj utrdili na vrhu svoje konference.

Boston Celticsi na domačem parketu niso bili preveč oddaljeni od skalpa vodilne ekipe lige Utah Jazz, ki pa je v ključnih trenutkih dokazala, da gre z njo resno računati tudi takrat, ko se bo z letošnjo končnico začelo "zares". Na koncu so gostje slavili s 117:109, Donovan Mitchell pa je osem od svojih skupno 21 točk dosegel v zadnji četrtini. Skupaj s soigralci je zadel kar 19 metov za tri točke. Jordan Jackson je vstopil s klopi in prispeval 20 točk, Mike Conley 17, Rudy Gobert pa je 16 točkam dodal še 12 skokov za "metlo" v obračunih z Bostonom v sezoni 2020/21.

Razpoložen je bil ob sinočnji zmagi Chicago Bullsov tudi Zach LaVine, ki je ob 40 točkah zadel sedem metov z razdalje:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Miami Heat ‒ Cleveland Cavaliers 113:98
(Goran Dragić 2 točki, 9 podaj, 5 skokov, 1 blokada, 1 ukradena in 4 izgubljene žoge v 27 minutah za Miami.) 

Boston Celtics ‒ Utah Jazz 109:117
Philadelphia 76ers ‒ New York Knicks 99:96
Chicago Bulls ‒ Oklahoma City Thunder 123:102
Houston Rockets ‒ Atlanta Hawks 107:119
Portland Trail Blazers ‒ New Orleans Pelicans 125:124
Los Angeles Lakers ‒ Minnesota Timberwolves 137:121

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.