Košarka

76ers LeBronu Jamesu zadali najhujši poraz v karieri

Philadelphia, 28. 11. 2023 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kamerunski košarkar Joel Embiid je s šestim trojnim dvojčkom (30 točk, 11 skokov, 11 podaj) v severnoameriški ligi NBA popeljal Philadelphia 76ers do visoke zmage s 138:94 nad Los Angeles Lakers. Štirikratni MVP lige LeBron James je bil prvi strelec kalifornijske ekipe z 18 točkami, vseeno pa je doživel najhujši poraz v dolgoletni karieri.

Lanski najkoristnejši igralec (MVP) lige Joel Embiid je dosegel prvi trojni dvojček v sezoni že po treh četrtinah, Sixers pa so zadeli kar 22 trojk, eno manj od klubskega rekorda.

"Poskušamo igrati zmagovalno košarko," je po tekmi dejal 29-letni Embiid: "Ko so moji soigralci popolnoma odprti, jim želim zagotoviti lahke mete in s tem tudi sebi olajšam igro. Zabavamo se na parketu, ko si podajamo žogo. Ta ves čas kroži. A vse se začne pri dobri obrambi."

Tyrese Maxey je bil prvi strelec tekme z 31 točkami in osmimi podajami.

LeBron James in Joel Embiid
LeBron James in Joel Embiid FOTO: AP

Na drugi strani James še nikoli ni doživel poraza za 44 točk vse od prvenca v ligi leta 2003. "Kaj je treba spremeniti, da se to ne bo ponovilo? Veliko," je dejal 38-letni James brez oklevanja po tekmi, na kateri ni zbral niti enega skoka.

V senci hudega poraza je ostal podatek, da je James po tej tekmi postal košarkar z največ odigranimi minutami v zgodovini prvenstva NBA in je na mestu rekorderja zamenjal nekdanjega igralca LA Lakers, Kareema Abdul-Jabbarja.

"Ubili so nas na črti za tri točke," je dodal prvi zvezdnik lige James: "Zadevali so koše. Dobro so igrali in zasluženo pometli z nami."

Anthony Davis je za goste iz Los Angelesa dodal 17 točk in 11 skokov.

Philadelphia je z 12. zmago (ob petih porazih) napredovala na drugo mesto za vodilnimi v vzhodni konferenci, Boston Celtics, medtem ko so Lakers (10-8) zdrsnili na osmo mesto na zahodu.

Kariera LeBrona Jamesa v številkah
Kariera LeBrona Jamesa v številkah FOTO: Sofascore.com

Na obračunu najslabših moštev lige NBA v Detroitu je Kyle Kuzma iz Washingtona dosegel 32 točk, zbral 12 skokov in dodal osem podaj ter s 126:107 popeljal gostujoče Wizards do zmage nad Pistons. To je bila za čarovnike prva zmaga po devetih tekmah, bati pa so izgubili še na 14. zaporedni tekmi.

V Indiani je blestel Jerami Grant s 34 točkami, Malcolm Brogdon jih je za zmago Portland Trail Blazers s 114:110 nad Pacers dodal 24, bahamski center Deandre Ayton pa 22 ter 13 skokov. Prvi strelec gostiteljev je bil Tyrese Haliburton s 34 točkami.

Zmaga Nuggetsov

Prvaki lige NBA Denver Nuggets, katerih član je tudi Slovenec Vlatko Čančar, vendar zaradi hude poškodbe v pripravah na svetovno prvenstvo to sezono ne igra, so v gosteh premagali Los Angeles Clippers s 113:104.

Slednji so krog pred tem v prvenstvu NBA visoko porazili Dallas Mavericks Luke Dončića, Nuggets pa so bili tudi brez prvega zvezdnika Nikole Jokića zanje tokrat previsoka ovira.

Pri zlatih zrnih, kjer sta poleg Jokića manjkala še dva člana začetne peterke, Jamal Murray in Aaron Gordon, sta blestela Reggie Jackson s 35 točkami in DeAndre Jordan z 21 točkami in s 13 skoki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:

Detroit Pistons - Washington Wizards     107:126

Indiana Pacers - Portland Trail Blazers  110:114

Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers  138:94

Utah Jazz - New Orleans Pelicans         114:112

LA Clippers - Denver Nuggets             104:113

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Exile
28. 11. 2023 10.58
-1
zakaj se o dončiču ne pise in o porazih in o nazadovanju.... samo kadar blesti..