Košarka

Aba liga: Sanjska zmaga Kopra in morda že ključen poraz Olimpije

Koper, 01. 03. 2020 23.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
2

Košarkarji Koper Primorske še naprej delajo čudeže. Tokrat so v domači dvorani pred praznimi tribunami ugnali Cibono, potem ko je pri zaostanku za dve točki Marko Luković v zadnji sekundi tekme zadel trojko za zmago s polovice igrišča. Cedevita Olimpija pa je na zahtevnem gostovanju v Beogradu klonila pri Crveni zvezdi.

Okrnjeni Koprčani še naprej delajo čudeže.
Okrnjeni Koprčani še naprej delajo čudeže. FOTO: Miro Majcen

Koper Primorska tudi dobra dva meseca po odhodu večine nosilcev ostaja v igri za uvrstitev v polfinale lige Aba. Dva kroga pred koncem rednega dela je pred praznimi tribunami dvorane Bonifika z neverjetno trojko Marka Lukovića v zadnji sekundi tekme premagala Cibono z 79:78.

Zaradi bojazni pred okužbo s koronavirusom so bili gledalci prikrajšani za izjemen zaključek zanimivega srečanja, v katerem so Koprčani dvakrat vstali od mrtvih. Prvič v zadnjih šestih minutah, ko so z delnim izidom 13:0 izničili enajst točk prednosti Cibone, drugič pa v zadnjih sekundah.

Zagrebčani, ki so po vodstvu 71:60 tri minute pred koncem zaostajali z 71:73, so imeli dve točki že v žepu, saj so pol minute pred koncem vodili z 78:73. Na tri točke zaostanka je zmanjšal Nejc Barič, žogo za zmago pa je dve sekundi pred zaključkom imel slovenski reprezentant pri Ciboni Matic Rebec. Pri dveh točkah prednosti je stopil na črto prostih metov. Prvega je zgrešil, drugega je namerno poslal v tablo, odbitek pa je ujel Luković in po dveh korakih žogo s svoje polovice oziroma več kot dvajsetih metov zalučal proti košu in zadel.

Koprčani, ki so tako zabeležili četrto zmago v zadnjih petih krogih, imajo dvanajst zmag, v zadnjih dveh krogih pa jih čaka gostovanje pri zadnjeuvrščenem Zadru ter domača preizkušnja z Igokeo, ki nima več tekmovalnih ambicij.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Ljubljani številni razlogi za skrb
Cedevita Olimpija je doživela boleč poraz v boju za uvrstitev med prve štiri ekipe. Na gostovanju v Beogradu je morala priznati premoč neposrednemu tekmecu na lestvici Crveni zvezdi, ki je slavila z 88:73.

Ljubljančani ostajajo pri dvanajstih zmagah, Crvena zvezda jih ima zdaj trinajst, v igri za polfinale pa je tudi Mornar, ki ima prav tako dvanajst zmag in bo tekmo 20. kroga igral v ponedeljek proti Budućnosti, ki je druga z izkupičkom 14-5. Prvi s 16-4 je Partizan. Cedevita Olimpija bo v ponedeljek, 9. marca gostila Budućnost, v zadnjem krogu (14. 3.) pa jo čaka gostovanje v Novem mestu.

Olimpija je bila brez možnosti za zmago. V startu tekme je zaostala z 0:8, po prvi četrtini so imeli domači že 17 točk prednosti, to pa so nato ti brez pretiranega napora tudi zadržali. Mikael Hopkins je bil edina svetla točka; 18 točk, 8 skokov. Ostali igralci Cedevite Olimpije, ki so prišli do dvomestnih številk, so večino točk dosegli, ko je bila tekma že odločena.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

axel50
02. 03. 2020 12.52
+4
Rebec ni nič "namerno" poslal žogo v tablo, ampak je preprosto zgrešil in žoga se je od obroča odbila. Kateri butelj bi pa šel pri prednosti dveh točk namerno grešiti prosti met???
sLOVEnija2019
02. 03. 2020 09.40
+3
Jao novinarji kakšen ključen poraz??potem tudi mornar in primorska nemorejo nič več,kolikor pa jaz vem grejo pa naprej prvi štirje....partizan,budučnost,zvezda,olimpija /koper/mornar