Košarka

Aldridge novo orožje Brooklyna v boju za naslov

Brooklyn, 28. 03. 2021 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novica večera v košarkarski ligi NBA je prestop 35-letnega LaMarcusa Aldridgea iz San Antonia v zvezdniški Brooklyn Nets, ki je tako z naskokom postal prvi kandidat za naslov. Brooklyn Nets so z Jamesom Hardnom, Blakom Griffinom, Kevinom Durantom in Kyriejem Irvingom ter zdaj še Aldridgeom prvi favoriti za končno zmago.

LaMarcus Aldridge
LaMarcus Aldridge FOTO: AP

Najbolj razburljiva tekma večera je bila Sacramento - Cleveland. Domači so pri zaostanku dveh točk sekundo in deset desetink pred koncem izvajali avt pod svojim obročem. De'Aaron Fox je žogo vrgel na drugo polovico igrišča v roke Harrisona Barnesa, ki je ob zvoku sirene zadel trojko za zmago. Tekme so minile v senci novice, da je Brooklyn v svoje vrste zvabil novega zvezdnika. LaMarcus Aldridge, udeleženec sedmih tekem All-Star, ki ima v 15 sezonah v ligi NBA povprečje 19,4 točke in 8,3 skoka, je sam odkupil pogodbo s San Antoniom in se do konca sezone preselil v veliko jabolko.

Trener Brooklyna Steve Nash je sezono začel s tako imenovanim Big Two oziroma dvema zvezdnikoma Kevinom Durantom in Kyriejem Irvingom, končal pa jo bo očitno z Big Five, saj lastnik kluba, soustanovitelj skupine Alibaba Joseph Tsai, načrtuje zmagovalni prstan že v drugi sezoni po prevzemu.

Brooklyn Nets so z Jamesom Hardnom, Blakom Griffinom, prej omenjenima Durantom in Irvingom ter zdaj še Aldridgeom prvi favoriti za končno zmago.

Izidi:
Washington Wizards - Detroit Pistons      106:92

Milwaukee Bucks - New York Knicks          96:102

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets  107:129

San Antonio Spurs - Chicago Bulls         120:104

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks   112:103
(Luka Dončić zaradi bolezni ni igral za Dallas)

Oklahoma City Thunder - Boston Celtics     94:111

Utah Jazz - Memphis Grizzlies             126:110

LA Clippers - Philadelphia 76ers          122:112

Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers    100:98

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rcarlos
28. 03. 2021 12.35
+2
Kak jim to rata... Durant ima max pogodbo, blizu nje sta ziher Harden in Irving, Griffin in Aldridge tudi verjetno ne igrata zstonj, je pa še nekaj soigralcev, ki tudi ne igrajo zastonj... Dallas ma torej prostora še za vsaj 2 veliki imeni