Košarka

Alen Omić o reprezentanci: Nikoli ji nisem zaprl vrat

Ljubljana, 24. 08. 2018 14.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./A.H.
Komentarji
1

Alen Omić je minulo klubsko sezono zaključil z naslovom srbskega prvaka v dresu Crvene Zvezde, kjer pa v naslednji sezoni ne bo igral. V pogovoru z našim novinarjem Andražem Hočevarjem je razkril, da se bo v kratkem pridružil treningom slovitega Fenerbahčeja pod vodstvom legendarnega stratega Željka Obradovića. Kaj pa reprezentanca? "Za zdaj nič novega," odgovarja nasmejani Omić.

Več videovsebin
  • Alen Omić: Reprezentanci nikoli ne bom zaprl vrat
    03:36
    Alen Omić: Reprezentanci nikoli ne bom zaprl vrat
  • Iz 24UR: Slovenski košarkarji pred težko nalogo
    02:33
    Iz 24UR: Slovenski košarkarji pred težko nalogo

Da Alen Omić ne skriva zadovoljstva, ker se bo priključil moštvu Fenerbahčeja, ki je v zadnjih dveh sezonah igralo v velikem finalu Ulebove evrolige, ni potrebno izgubljati besed.

"Po koncu sezone nisem brezglavo hitel v nove pogovore s potencialnimi snubci, ker se mi nikamor ne mudi. Raje počakam na pravo ponudbo, kot pa da sprejmem prvo, ki mi pride naproti. Odprla se je edinstvena priložnost, da se priključim treningom Fenerbahčeja, kar sem z velikim veseljem sprejel," je uvodoma navdušeno dejal 26-letni naturalizirani slovenski košarkar, ki trenutno trenira individualno v Ljubljani.

Alen Omić se bo pridružil treningom slovitega Fenerbahčeja pod vodstvom najboljšega trenerja na stari celini Željka Obradovića.
Alen Omić se bo pridružil treningom slovitega Fenerbahčeja pod vodstvom najboljšega trenerja na stari celini Željka Obradovića. FOTO: AP

"S pomočjo kondicijskega trenerja, ki mi ga je toplo priporočil strateg Ilirije Saša Dončić, sem se že pred mesecem dni lotil priprav na novo klubsko sezono. Zaenkrat se počutim odlično, zdravstvenih težav nimam, ob kondicijskih treningih pa priskočim na pomoč tudi košarkarjem domžalskega Heliosa, ki že trenirajo z žogo, kar v tem delu priprav ustreza tudi meni." 

Reprezentanci nikoli ni zaprl vrat
Ko je beseda nanesla na udejstvovanje v slovenski košarkarski izbrani vrsti, ki jo čez slab mesec dni čaka nadaljevanje kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto na Kitajskem, se je izraz na obrazu Alena Omića precej zresnil. 

"Nič kolikokrat sem poudaril, da mi je bila vedno velika čast nositi slovenski dres. Tudi selektor Rado Trifunović mi je nekajkrat jasno in glasno povedal, da si me želi videti v reprezentanci, a mi po drugi strani ni mogel zagotoviti sodelovanja na velikem tekmovanju, v kolikor se tja uvrstimo. Sam pa ne želim biti izkoriščen 'le' za kvalifikacije, ampak želim pomagati izbrani vrsti tudi na svetovnem prvenstvu. Za zdaj moj reprezentančni status ostaja nespremenjen," je zaključil Omić. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
27. 08. 2018 17.05
+1
omič ne seri,ko je blo treba vzet medaljo so srbi poklicali srbe ,ne igraj več za reprezentanco,sploh slovensko ne