Košarka

Alen Omić se po šestih letih vrača v Zmajevo gnezdo

Ljubljana, 23. 11. 2021 11.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kar se je napovedovalo zadnjih nekaj dni, je danes postalo uradno. Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant, 29-letni Alen Omić se je po šestih letih vrnil v Ljubljano, kjer bo znova zaigral v dresu Cedevite Olimpije. Zadnje zelo slabe predstave zeleno-oranžne zasedbe so kar klicale po spremembah in prva je prišla v obliki podpisa pogodbe z nekdanjim članov številnih (uglednih) evropskih klubov, ki bo skušal zaostriti konkurenco pod obročema.

Zdaj bo trener zmajev Jurica Golemac lahko računal na večje število visokih košarkarjev, ki v dozdajšnjem delu sezone niso prepričali s svojimi igrami. Čeprav bi trenutna zasedba Cedevite Olimpije morda še bolj potrebovala kakovostnega organizatorja igre, pa je prihod Alena Omića v Stožice zagotovo zelo dobra novica za navijače ljubljanskega kluba.

"Zadovoljni smo, da se v Ljubljano vrača Alen Omić. Ni skrivnost, da je bil Alen naša želja že dlje časa. V naš mozaik igralcev s slovenskim potnim listom smo dodali košarkarja, ki ima izkušnje z igranjem na najvišji evropski ravni, obenem pa se pozna z vsemi preostalimi slovenskimi reprezentanti. Verjamemo, da nam lahko Omić s svojimi izkušnjami, energijo in načinom igre pomaga pri izpolnitvi naših ciljev, ki smo si jih zadali pred začetkom te sezone," je vrnitev Omića v slovensko prestolnico z velikim zadovoljstvom pozdravil športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Omić s seboj prinaša bogate izkušnje iz evropskih tekmovanj. Ne nazadnje se je v dresu Unicaje iz Malage pred dobrimi štirimi leti veselil zmage v 7DAYS Eurocupu, ne gre pa pozabiti tudi njegovih odličnih predstav v dresih beograjske Crvene Zvezde in podgoriške Budućnosti tako v elitni Evroligi kot v regionalni ligi ABA. "Srečni smo, da je Alen podpisal pogodbo s Cedevito Olimpijo. Kar nekaj časa smo 'koketirali' o njegovi vrnitvi in uspelo se nam je dogovoriti. Gre za še enega otroka Olimpije, ki je zelo mlad nosil dres ljubljanskega kluba, zdaj pa se je vrnil v Stožice kot zelo izkušen in dober igralec. Zagotovo nam bo priskočil na pomoč v igri pod obema obročema. Alen je fant, ki ima pravi značaj, poudarjam pa, da nam bo zagotovo prinesel dodatno kvaliteto in srečni smo, da se je vrnil nazaj domov," je povedal zadovoljni trener Golemac.

Tudi Alen ni skrival navdušenja ob vrnitvi v Zmajevo gnezdo: "Vesel sem, da sem spet član Cedevite Olimpije in veselim se igranja pred domačimi navijači. Zelo veliko mi pomeni, da lahko igram za klub z visokimi cilji, obenem pa je moja družina blizu, saj so prav oni moja največja podpora. Vem, da ima Cedevita Olimpija v tej sezoni velike ambicije, zato bom dal vse, kar je v moji moči, da jih uresničimo in se skupaj veselimo ob čim več zmagah."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

evanderkane
23. 11. 2021 18.52
Upam, da zna že kaj bolje govoriti slovensko.
športnik66
23. 11. 2021 13.47
+1
Alen se je iz čistega "štora" izklesal v res kakovostnega igralca. S svojo višino, znanjem, izkušnjami, bo zagotovo velika dodana vrednost za Olimpijo. Morda pa z dobrimi igrami pade v oči tudi našemu selektorju....Tudi reprezentanci manjka višina.
depresiven
23. 11. 2021 12.28
-7
Okrepitev ??? HA,HA,HA
DKR
23. 11. 2021 12.40
+10
Hja, ko sem ga pred leti prvič videl v dresu Laškega, sem rekel,.."kakšen štor", ampak me je kasneje prijetno presenetil. Borben, velik motivator,odličen v obrambi je naredil zelo solidno mednarodno kariero. V vsakem primeru se bo bolj boril in trudil kot "črnski šminkerji" pod košem". Skratka, dolgujem mu opravičilo.
cmonBruh
24. 11. 2021 10.02
+1
Lepo zapisano DKR. Potrebno se je zavedati, da je že kar nekaj zadnjih sezon v povpreču dosegal skoraj da dvonega dvojčka (Lansko sezono 11ppg / 9rpg). Predvsem se nam bo njegov prihod poznal pri pobiranju skokov, borbenosti in pa motiviranju kar nam res zelo manjka letos.