6°C

Alen Omić se po šestih letih vrača v Zmajevo gnezdo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
A.V. /
KOMENTARJI
3
Kar se je napovedovalo zadnjih nekaj dni, je danes postalo uradno. Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant, 29-letni Alen Omić se je po šestih letih vrnil v Ljubljano, kjer bo znova zaigral v dresu Cedevite Olimpije. Zadnje zelo slabe predstave zeleno-oranžne zasedbe so kar klicale po spremembah in prva je prišla v obliki podpisa pogodbe z nekdanjim članov številnih (uglednih) evropskih klubov, ki bo skušal zaostriti konkurenco pod obročema.

Zdaj bo trener zmajev Jurica Golemac lahko računal na večje število visokih košarkarjev, ki v dozdajšnjem delu sezone niso prepričali s svojimi igrami. Čeprav bi trenutna zasedba Cedevite Olimpije morda še bolj potrebovala kakovostnega organizatorja igre, pa je prihod Alena Omića v Stožice zagotovo zelo dobra novica za navijače ljubljanskega kluba.

"Zadovoljni smo, da se v Ljubljano vrača Alen Omić. Ni skrivnost, da je bil Alen naša želja že dlje časa. V naš mozaik igralcev s slovenskim potnim listom smo dodali košarkarja, ki ima izkušnje z igranjem na najvišji evropski ravni, obenem pa se pozna z vsemi preostalimi slovenskimi reprezentanti. Verjamemo, da nam lahko Omić s svojimi izkušnjami, energijo in načinom igre pomaga pri izpolnitvi naših ciljev, ki smo si jih zadali pred začetkom te sezone," je vrnitev Omića v slovensko prestolnico z velikim zadovoljstvom pozdravil športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Omić s seboj prinaša bogate izkušnje iz evropskih tekmovanj. Ne nazadnje se je v dresu Unicaje iz Malage pred dobrimi štirimi leti veselil zmage v 7DAYS Eurocupu, ne gre pa pozabiti tudi njegovih odličnih predstav v dresih beograjske Crvene Zvezde in podgoriške Budućnosti tako v elitni Evroligi kot v regionalni ligi ABA. "Srečni smo, da je Alen podpisal pogodbo s Cedevito Olimpijo. Kar nekaj časa smo 'koketirali' o njegovi vrnitvi in uspelo se nam je dogovoriti. Gre za še enega otroka Olimpije, ki je zelo mlad nosil dres ljubljanskega kluba, zdaj pa se je vrnil v Stožice kot zelo izkušen in dober igralec. Zagotovo nam bo priskočil na pomoč v igri pod obema obročema. Alen je fant, ki ima pravi značaj, poudarjam pa, da nam bo zagotovo prinesel dodatno kvaliteto in srečni smo, da se je vrnil nazaj domov," je povedal zadovoljni trener Golemac.

Tudi Alen ni skrival navdušenja ob vrnitvi v Zmajevo gnezdo: "Vesel sem, da sem spet član Cedevite Olimpije in veselim se igranja pred domačimi navijači. Zelo veliko mi pomeni, da lahko igram za klub z visokimi cilji, obenem pa je moja družina blizu, saj so prav oni moja največja podpora. Vem, da ima Cedevita Olimpija v tej sezoni velike ambicije, zato bom dal vse, kar je v moji moči, da jih uresničimo in se skupaj veselimo ob čim več zmagah."