Košarka

Američani ne bodo tak bav-bav: odpovedal še Beal

Washington, 22. 07. 2019 21.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Američani na košarkarskem SP vendarle ne bodo tako zelo močni, kot se je sprva zdelo. Nastop na prihajajočem prvenstvu, ki ga bo septembra gostila Kitajska, je odpovedal tudi Bradley Beal, ki bo kmalu postal očka. Že pred njim so prvenstvu v slovo pomahali Anthony Davis, James Harden, Eric Gordon in CJ McCollum.

Beal se bo raje posvetil očetovski vlogi.
Beal se bo raje posvetil očetovski vlogi. FOTO: AP

Ko so Američani v javnost poslal širši seznam selektorja Gregga Popovicha, na katerem je bilo 20 košarkarjev, se je zdelo, da bodo sestavili eno najboljših reprezentanc v zadnjem desetletju, toda še preden se je prvenstvo začelo, odpovedi dežujejo kot po tekočem traku. Zadnji v vrsti, ki je Popovichu dal košarico, je Bradley Beal, ki bo kmalu postal očka, zato se je odločil prvenstvo izpustiti, poroča Yahoo Sports. Poleg tega naj bi v Washingtonu ponudili maksimalno pogodbo, v naslednjih letih bo tako, v kolikor bo podpisal, zaslužil skorajda 100 milijonov evrov.

Na seznamu je tako po petih odpovedih le še 15 košarkarjev, ni pa še znano, ali se bo Popovich odločil za kakšno novo ime, a skoraj zagotovo se bo prekaljeni trenerski maček odločil koga naknadno vpoklicati. Na koncu bo na njegovem seznamu sicer le 12 košarkarjev, ki bodo nato nastopili na SP na Kitajskem, ki ga bomo prenašali septembra na Kanalu A in VOYO.

Seznam igralcev, ki zaenkrat ostajajo na seznamu, je sledeč: PJ Tucker (Houston Rockers), Donovan Mitchell (Utah Jazz), Kemba Walker (Charlotte Hornets), Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Brook Lopez (Milwaukee Bucks), Kevin Love (Cleveland Cavaliers), Jayson Tatum (Boston Celtics), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Andre Drummond (Detroit Pistons), LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs), Harrison Barnes (Sacramento Kings), Tobias Harris (Philadelphia 76ers), Paul Millsap (Denver Nuggets), Myles Turner (Indiana Pacers).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rolesx
23. 07. 2019 08.20
-11
To je priložnost za imigrante v Sloveniji ki nikoli niso živeli pri nas pa jim država podari državljanstvo