Košarka

Američani ugnali Špance, Grki Italijane, a ostali brez Sloukasa

Atene, 17. 08. 2019 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Priprave na svetovno košarkarsko prvenstvo so v polnem teku. Favoriti za naslov, reprezentanti ZDA so zadnjo pripravljalno tekmo na domačih tleh odigrali proti Špancem in slavili z 90 : 81. V Atenah se je v petek začel tradicionalni prijateljski turnir, na katerem letos nastopajo Grčija, Italija, Srbija in Turčija. Do prvih zmag so prišli Grki in Srbi.

Giannis Antetokounmpo bo Grčiji skušal priigrati prvo medaljo na SP po letu 2006.
Giannis Antetokounmpo bo Grčiji skušal priigrati prvo medaljo na SP po letu 2006. FOTO: AP

Reprezentanca ZDA se je v Anaheimu merila s Španijo. Domačini so bili vso tekmo boljši tekmec in so na koncu zasluženo slavili s prednostjo devetih točk (90 : 81). Pri ZDA je bil najbolj učinkovit Donovan Mitchell s 13 točkami, eno manj je dodal Khris Middleton. Favoriti za naslov svetovnega prvaka so blesteli predvsem pri metih za tri točke, saj so jih iz 19 poskusov zadeli kar 11. Na drugi strani je bil pri Špancih nezaustavljiv Marc Gasol, ki se je zaustavil pri 19 točkah, Ricky Rubio pa je bil s 16 drugi najboljši strelec tekme. Po srečanju je Gregg Popovich potrdil, da bo na sklepni del priprav v Avstralijo potovala vsa štirinajsterica, ki je 70-letnemu strategu še na voljo. 

Seznam košarkarjev reprezentance ZDA: Donovan Mitchell, Khris Middleton, Kemba Walker, Jayson Tatum, Jaylen Brown, Brook Lopez, Myles Turner, Kyle Kuzma, Derrick White, Joe Harris, De’Aaron Fox, Harrison Barnes, Mason Plumlee in Marcus Smart.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Grki so na domačem pripravljalnem turnirju moči najprej prekrižali z Italijani. Na krilih Giannisa Antetokounmpa, ki se je zaustavil pri 18 točkah, so slavili s 83 : 63. Pri Italijanih je Marco Belinelli prispeval 13 točk. V domačem taboru je poškodbo staknil organizator igre Kostas Sloukas, ki si je poškodoval mečno mišico. Ali bo 29-letnik lahko nastopil na svetovnem prvenstvu na Kitajskem, še ni znano, je pa jasno, da v sredo tja ne bo odpotoval s preostalim delom ekipe. Najbrž bo Sloukasova usoda znana v torek, ko ga v Atenah čakajo podrobnejši pregledi. 

Na drugi tekmi v olimpijski dvorani v Atenah je Nikola Jokić skoraj prišel do trojnega dvojčka ob zmagi svoje reprezentance proti Turkom (87 : 72). Srbski center je tekmo končal z 18 točkami, 11 skoki in osmimi asistencami.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DKR
20. 08. 2019 21.39
-1
Novinar, daj še enkrat preberi kaj si napisal oziroma prepisal!! Trojni dvojček z osmimi podajami ? In Grki so slavili z 90 doseženimi točkami ob zmagi 83: 63 po tvoji logiki, mar ne ?
cekinar
17. 08. 2019 12.51
+5
Ja,španci nimajo več tiste ekipe,oz.so že nekoliko v letih,kot smo jo poznali tam med leti 2004-2010,drugače bi se američanom drugače godilo,upam na čimprejšne okrevanje Sloukasa pri grkih,in Teodosiča pri srbih,saj so po moje edini ,ki lahko porazijo američane.Prvo ime prvenstva?hm najbrž"greek freak",če ne bo poškodb,za njim pa takoj Jokić.
JOSEPH HAYDN
17. 08. 2019 13.15
+5
Miloš je out 100%,Kostas pa bo naknadno prišel na Kitajsko če bo zdrav.Se pa strinjam z zgoraj napisanim