Košarka

Ameriški mediji: Dallas je pripravljen za skok naprej

Dallas, 27. 11. 2020 17.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko je bil pred dnevi v ligi NBA izpeljan nabor novincev in si je večina prostih košarkarjev že poiskala nove delodajalce, je bolj ali manj že jasno, kako bodo moštva videti v prihodnji sezoni. Ameriški mediji so si enotni v tem, da sta tako Dallas Mavericks kot tudi Miami Heat v primerjavi s prejšnjo sezono storila korak naprej.

Nekdanji soigralec Gorana Dragića v Miamiju Josh Richardson (na fotografiji poleg Dragića) je najbolj pomembna okrepitev Dallasa pred začetkom nove sezone.
Nekdanji soigralec Gorana Dragića v Miamiju Josh Richardson (na fotografiji poleg Dragića) je najbolj pomembna okrepitev Dallasa pred začetkom nove sezone. FOTO: AP

Pri ekipi Luke Dončića so že pred naborom izpeljali zamenjavo, s katero so dobili Josha Richardsona in 36. izbor, v Philadelphio pa je odšel Seth Curry. Tako je Dallas na naboru izbral kar tri košarkarje – v prvem krogu Josha Greena, v drugem pa Tyrella Terryja in Tylerja Beya. Poleg tega je Teksašane okrepil še izkušeni James Johnson, v zameno zanj pa se je Mark Cuban odrekel Delonu Wrightu in Justinu Jacksonu

"Jasno je, da bo Dončić tudi letos med MVP kandidati. Poleg tega so pri Dallasu občutno izboljšali obrambo. Prišel je Josh Richardson, za katerega vemo, kako dobro se znajde na svoji polovici. Tudi novinca Green in Bey bosta verjetno v obrambi odigrala svoji vlogi. Odhod Setha Curryja je zagotovo boleč, a Tyrell Terry je dobra zamenjava zanj. V primeru nove zgodovinsko dobre napadalne sezone in ob izboljšani obrambi so Mavsi pripravljeni za skok naprej," so zapisali na NBC Sportsu

Obrambni vrhunci Josha Richardsona v lanski sezoni:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pomembna tudi dolžina pogodbe
Zagotovo najbolj pomembna okrepitev pred sezono je že omenjeni Richardson. Bleacher Report je potezo Dallasa označil z A-, medtem ko je Philadelphia dobila B+. "Obrambni prispevek Richardsona je bolj pomemben za Dallas kot za 76erse, zato je zamenjava dobitna za obe strani. 27-letnik bo imel pri Mavsih vlogo vsestranskega obrambnega košarkarja, od katerega se pričakuje vsaj soliden doprinos v napadu. Zadeva za tri, dober je tudi v prodorih, v preteklosti pa je dokazal, da zna igrati tudi pick-and-roll. Zato mu je takšna vloga pisana na kožo."

Če Giannis do začetka nove sezone ne podaljša pogodbe, bo prihodnje leto postal prost igralec in bo tako iskal novega delodajalca.

Richardson bo v tej sezoni zaslužil dobrih 8 milijonov evrov, po koncu pa bo lahko podaljšal pogodbo za še eno leto, kar je le malo verjetno. Skoraj zagotovo bo namreč postal prost igralec in na ta način iskal dodatno povišico. To pa je za Dallas zagotovo dobra novica. Lastnik ekipe Cuban si namreč po koncu sezone 2020/2021 želi čim manj košarkarjev z obstoječimi pogodbami, da bi lahko v svoje vrste pripeljal Giannisa Antetokounmpa. Dvakratni zaporedni MVP lige lahko sicer že letos podpiše podaljšanje z Milwaukee Bucksi, za kar ima čas do 21. decembra, a je nad usodo Grka velik vprašaj.

Josha Greena je Dallas izbral v prvem krogu: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami ostaja v igri za vrh in še ni odpisal Antetokounmpa
The Ringer je med zmagovalce košarkarske tržnice postavil Miami Heat. Vročica je po sezoni, v kateri je prišla vse do finala, uspela zadržati vse ključne košarkarje, s prvim centrom Bamom Adebayom pa je celo podpisala novo dolgoročno pogodbo, vredno kar 136 milijonov, ki bi z morebitnimi bonusi lahko narasla do 163 milijonov. 

"Miami je podaljšal z Goranom Dragićem in Meyersom Leonardom ter za relativno nizko vsoto pripeljal dva solidna košarkarja s klopi Averyja Bradleyja in Moeja Harklesa. Poleg tega bo na Floridi vsaj še pet let ostal odlični Adebayo. Miami tako ostaja v igri za najvišja mesta, ob tem pa že pogleduje v prihodnost in leto 2021," so zapisali pri Ringerju. Vrtoglava pogodba prvega centra ekipe namreč ne pomeni, da Vročica pred prihodnjo sezono ne more pripeljati Antetokounmpa. Grški zvezdnik bi lahko na Florido prišel, če se bodo v Miamiju denimo odrekli komu od trenutne zasedbe – ameriški mediji namigujejo prav na Dragića, Leonarda in Andrea Igoudalo –, ob tem pa mladima upoma Duncanu Robinsonu in Tylerju Herroju še ne bodo smeli ponuditi novih, bogatejših pogodb. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomo Ivic
27. 11. 2020 20.53
-1
Teh 50 milijonov še nekaj zraven bo pobasal Dončić.😉
Borza
27. 11. 2020 21.37
Drugo leto je še na rookie pogodbi in dobi okoli 10 milijonov za sezono 2021-22. Kolikor vem pa lahko podpiše pogodbo, a začne veljati šele za sezono 2022-23 (+ leta za katera podpiše). Sicer pa na sezono dobi še denar od sponzorskih pogodb.
Tomo Ivic
27. 11. 2020 20.52
Teh 50 milijonv
motorist_mb
27. 11. 2020 19.22
+2
Skok naprej ja,na vrh žal ne!
Borza
27. 11. 2020 20.44
+2
Skok na vrh se večinoma dela korak, po korak. Verjamem, da so v Dallasu s temi menjavami in izborom na draftu naredili velik korak v pravo smer. Poleg tega so sklenili takšne pogodbe, da lahko drugo leto sprostijo 50 milijonov za okrepitve.
motorist_mb
27. 11. 2020 21.09
+1