Košarka

Antetokounmpo ne odhaja nikamor, za Milwaukee tudi 'skozi zid'

Milwaukee, 16. 09. 2020 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z objavo na družbenih omrežjih je grški zvezdnik ekipe Milwaukee Bucks, Giannis Antetokounmpo, vsaj začasno končal ugibanja o svoji prihodnosti. Številni so ga namreč po novem razočaranju v končnici, kjer je Buckse s 4:1 v zmagah izločila ekipa Miami Heat z Goranom Dragićem, videli v vrstah Miamija in tudi Dallas Mavericksov, kjer je prva violina Luka Dončić.

Antetokounmpo (na fotografiji) zaradi poškodbe ni igral na zadnji, peti tekmi z Miamijem.
Antetokounmpo (na fotografiji) zaradi poškodbe ni igral na zadnji, peti tekmi z Miamijem. FOTO: AP

Prihodnost Giannisa Antetokounmpa je očitno še vedno vezana na ekipo Milwaukee Bucks, potem ko se je grški zvezdnik z objavo na družbenih medijih odzval na govorice, ki se pojavljajo vse od izpada Bucksov v drugem krogu letošnje končnice. Po nekaterih informacijah je bil razočarani Antetokounmpo, ki kljub številnim posamičnim nagradam še čaka na večji uspeh s svojim moštvom, pripravljen tudi zahtevati prestop oziroma menjavo, kot možna destinacija za grškega reprezentanta pa se je omenjal tudi Miami.

Igralci so lahko med druženjem v "mehurčku" veliko bolj podrobno spoznali delovanje različnih ekip, informacije, ki so jih pridobili, pa bi lahko vplivale na njihove odločitve v trenutku iskanja novih delodajalcev. Miami je tudi zaradi lokacije franšize vedno mikaven, Heati pa so še vedno eno najprijetnejših presenečenj letošnje končnice. Antetokounmpo se je z izjavo na Twitterju odzval kmalu po zmagi Dragića in soigralcev na prvi tekmi konferenčnega finala Vzhoda proti Boston Celticsom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dobil zagotovila vodstva
"Hvala Milwaukee za vso ljubezen in podporo, ki ste jo izkazali mojim soigralcem in meni v tej sezoni. Vi ste najboljši navijači v ligi. Komaj čakam naslednjo sezono! #SkoziZid #Antetokounbros," je v svoji objavi zapisal Antetokounmpo in tako omenil tudi starejšega brata  Thanasisa Antetokounmpa, ki je prav tako član Bucksov.

Minuli teden je veliko pozornosti požela njegova poteza na družbenih omrežjih, kjer je prenehal slediti nekaterim klubskim soigralcem, sledil naj bi tudi sestanek z vodstvom Bucksov glede minule sezone, dotaknili pa naj bi se tudi načrtov za prihodnjo sezono. Antetokounmpo je ljubezen Milwaukeeju izpovedal dva dni po tem, ko naj bi mu solastnik franšize Marc Lasry potrdil, da so s sodelavci pripravljeni za nadaljnje sodelovanje nameniti tako imenovani davek na luksuz.

Za prihodnjo sezono so Bucksi že namenili 130 milijonov dolarjev (109,5 milijona evrov) za plače, čeprav so sprva želeli zapraviti zgolj 115 milijonov dolarjev (96,9 milijona evrov). Meja davka na luksuz se sicer prične pri 153,5 milijona dolarjih (129,3 milijona evrov), ni pa še jasno, katere košarkarje bodo želeli pripeljati v svoje vrste in če bo na trgu prostih igralcev na voljo kakšen posameznik, ki bi lahko prepričal tako Antetokounmpa kot vodstvo kluba.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bibi Grozni
16. 09. 2020 20.00
+1
Denar je njemu verjetno najpomembnejši
cekinar
17. 09. 2020 09.29
+1
Ni,potem bi šel v Lakerse ali Knickse,vseeno pa so se Bucksi močno približali meji salary capa.