Košarka

Antetokounmpo s trojnim dvojčkom pripomogel k zmagi Bucksov nad Portlandom

Milwaukee, 22. 11. 2019 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA so v noči na petek odigrali dve tekmi. Moštvo New Orleans Pelicans je bilo s 124:121 boljše v gosteh od zasedbe Phoenix Suns, medtem ko so košarkarji Milwaukee Bucks na domačem parketu odpravili Portland Trail Blazers s 137:129 tudi po zaslugi naveze Giannis Antetokounmpo - Eric Bledsoe, ki je prispevala 54 točk.

Milwaukee je z dvanajsto zmago na 15 tekmah prevzel vodstvo v razvrstitvi vzhodne konference. Boston Celtics ima ob odigrani tekmi manj zmago manj. Na tretjem mestu pa je Miami Heat našega zvezdnika Gorana Dragića z desetimi zmagami in tremi porazi.

Na Zahodu je najbolj prepričljiva ekipa Los Angeles Lakersov z 12 zmagami in dvema porazoma. Teksaška zasedba Dallas Mavericks, za katero igro dvajsetletni slovenski košarkarski fenomen Luka Dončić, pa zaseda peto mesto; izkupiček devetih zmag in petih porazov si deli z moštvom Utah Jazz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najkoristnejši igralec rednega dela minule sezone, 24-letni Grk Giannis Antetokounmpo, je v Milwaukeeju prikazal eno najboljših predstav v letošnji sezoni. Vpisal je 15 podaj, kar je njegov najboljši dosežek na tekmi v podajah v ligi NBA, zraven pa je imel še 24 točk in 19 skokov za svoj drugi trojni dvojček v sezoni. Skupno je v ligi NBA vknjižil že šestnajst trojnih dvojčkov. Eric Bledsoe se je ob tem izkazal s 30 točkami.

Portland je bil sicer brez svojega prvega moža Damiana Lillarda, ki je tekmo izpustil zaradi bolečin v hrbtu, manjkala pa sta tudi Zach Collins in Hassan Whiteside. CJ McCollum je bil najbolj učinkovit na tekmi s 37 točkami, desetimi podajami in šestimi skoki, a je njegovo moštvo doživelo poraz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

New Orleans si je priboril tretjo zaporedno zmago. Brandon Ingram je 15 od 28 točk dosegel v zadnji četrtini. Izkazala sta se tudi JJ Redick s 26 točkami in Jrue Holiday s 23 točkami in devetimi podajami.

Liga NBA, izida:
Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 137:129

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 121:124

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
22. 11. 2019 17.14
letos bo imel Dončič največ trojnih dvojčkov in posledično Dallas v končnico v mesecu aprilu