Košarka

V boj za Giannisa poleg Dallasa še Toronto in Miami

Milwaukee, Dallas, 15. 10. 2020 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Dallas Mavericksih naj bi že v naslednjem letu resno razmišljali o zagotovitvi uslug Giannisa Antetokounmpa. Z grškim asom, ki je spet osvojil naziv najkoristnejšega igralca rednega dela sezone, bi se možnosti kluba Luke Dončića v boju za šampionski prstan gotovo močno povečale.

Antetokounmpo (na fotografiji) zadnje tekme v seriji z ekipo Miami Heat ni odigral.
Antetokounmpo (na fotografiji) zadnje tekme v seriji z ekipo Miami Heat ni odigral. FOTO: AP

Španski športni dnevnik MARCA se je na svoji spletni strani razpisal o "sanjah" lastnika Dallas Mavericksov Marka Cubana, ki naj bi si želel Luku Dončiću in Kristapsu Porzingisu v tako imenovani "Big Three", veliko trojico, priključiti najkoristnejšega igralca zadnjih dveh sezon lige NBA Giannisa Antetokounmpa

"Tako bi se (Dallas, op. a.) vrnil med kandidate za prstan NBA. Težko uresničljive sanje, a niso nemogoče," je prepričan časnik MARCA. Antetokounmpo lahko leta 2021 (p)ostane prost igralec, če se seveda ne bo odločil podaljšati pogodbe z Milwaukee Bucksi, s katerimi je kljub navdušujočim predstavam v rednem delu sezone spet razočaral v letošnji končnici z izpadom v drugem krogu proti ekipi Miami Heat.

MARCA meni, da bi naveza Dončić-Antetokounmpo predstavljala 'spektakularen par':

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pod drobnogledom
"V Teksasu podrobno spremljajo njegove poteze. Bucksi bodo poskušali svojo zvezdo zadržati s ponudbo najvišje pogodbe, a dve zaporedni razočaranji v končnici bi lahko pri odločitvi aktualnega MVP lige NBA imeli veliko težjo. Tu bi lahko 'ribaril' Dallas," so prepričani Španci.

Poročali smo že o besedah novinarja ESPN Brian Windhorsta, ki je dejal, da bodo Mavericksi verjetno precej rezervirani v prestopnem roku za proste igralce, saj bodo vse stavili na leto 2021, ko bodo šli za Antetokounmpa po besedah ESPN "na glavo".

Statistična primerjava Giannisa Antetokounmpa z Lukom Dončićem v rednem delu minule sezone.
Statistična primerjava Giannisa Antetokounmpa z Lukom Dončićem v rednem delu minule sezone. FOTO: Sofascore.com

Miami v prednosti (tudi) zaradi Adebaya
"Skrbi jih Tim Hardaway Jr., ki ima možnost izkoristiti podaljšanje pogodbe za 19 milijonov dolarjev (16,22 milijona evrov, op. a.), a v tem prestopnem roku ne bodo storili nobene velike poteze. Počakali bodo na Grka," je zatrdil Windhorst.

MARCA dodaja, da Dallas v nobenem primeru ne bo imel lahke naloge, saj naj bi za Antetokounmpa resno "zagrizli" tudi ekipi Toronto Toronto Raptors in Miami Heat. Prav z Miamijem se je Antetokounmpa med igranjem v floridskem "mehurčku" najglasneje povezovalo. Ekipa slovenskega zvezdnika Gorana Dragića, poraženi finalist pretekle sezone, je po zaslugi legendarnega Pata Rileyja praktično "zastonj" sestavila odlično ekipo in ima prav tako vse potrebno, da pokrije tudi visoko plačo Antetokounmpa, kar sicer velja tudi za Toronto. Miamiju poleg obmorske lege v prid govori tudi mladi zvezdnik Bam Adebayo, ki ima istega agenta kot Antetokounmpo ...

Pasica koronavirus oktober
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vesna Kovacevic
15. 10. 2020 15.30
+2
zanimive pestri prestopi bodo
glavni Baja
15. 10. 2020 16.56
+1
glavni Baja
15. 10. 2020 12.44
+5
kamorkoli bo šel ne bo veliko uspeha, ker soler bo zmeram soler 😀
The Dude
15. 10. 2020 12.20
+3
Heati bi bili z njim kandidati za naslov.
KiNgKoNg
15. 10. 2020 15.01
+2
Kamorkoli bo šel bo tista ekipa kandidat za naslov.
Vesna Kovacevic
15. 10. 2020 15.31
-1