Košarka

Antetokounmpo z rekordom sezone uničil Portland, zgodovinska sramota Warriorsev

Portland, 03. 04. 2021 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Poleg zmage Dallasa v New Yorku smo v noči na soboto v ligi NBA videli še devet tekem. V derbiju dveh visoko postavljenih ekip je Milwaukee na krilih Giannisa Antetokounmpa, ki je dosegel 47 točk, ugnal Portland (127:109). Los Angeles Lakers so bili boljši od konferenčnih rivalov Sacramento Kings (115:95), vodilno moštvo lige Utah Jazz je ugnalo chicaške bike s 113:106, Toronto Raptors pa so ponižali Golden State Warriors s 130:77.

Giannis Antetokounmpo je za pet točk zaostal za svojim osebnim rekordom, ki znaša 52 točk.
Giannis Antetokounmpo je za pet točk zaostal za svojim osebnim rekordom, ki znaša 52 točk. FOTO: AP

Giannis Antetokounmpo je obračun v Portlandu končal pri 47 točkah, s čimer je izenačil svojo najboljšo tekmo v tej sezoni, in 12 skokih. Ob tem je zadel 18 od 21 poizkusov iz igre, od tega vse v obarvanem delu rakete. "Želel sem si biti agresiven. Danes je bil eden tistih dni, ko mi je to uspelo. Prevladoval sem v raketi," je po tekmi dejal dvakratni zaporedni najkoristnejši košarkar rednega dela lige NBA.  

Jrue Holiday je za goste, ki so v tretji četrtini vodili že za 24 točk in so s tem tudi odločili srečanje, dodal 22 točk in deset asistenc. Na drugi strani je Damian Lillard, s povprečjem 29,8 točke na tekmo drugi strelec lige, prispeval 32 točk, kar pa ni bilo dovolj. To je bil za Portland že šesti zaporedni poraz proti Bucksom. 

Deset najlepših akcij v noči na soboto iz lige NBA:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lakersi brez Jamesa in Davisa do zmage
Okrnjeni Jezerniki so prišli do zanesljive zmage proti Sacramentu, za katero je bil najbolj zaslužen Kyle Kuzma s 30 točkami. Dennis Schröder je imel 17 točk in osem podaj, Kentavious Caldwell-Pope pa se je izkazal z dvojnim dvojčkom – 13 točk in deset skokov. 

"Igralci so pokazali visoko koncentracijo, pozorni so bili na vsako malenkost. Odlično nam je uspelo udejanjiti naše načrte proti enemu od najboljših napadov lige. To je bila ena naših najboljših obrambnih predstav v tej sezoni," je povedal zadovoljni strateg Lakersov Frank Vogel, ki zopet ni mogel računati na LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa ter tudi na zadnjo okrepitev Andrea Drummonda, za nameček pa se je že v prvi četrtini poškodoval še Wesley Matthews

Bojevniki osramočeni
Toronto Raptorsi, ki jim v tej sezoni ne gre po pričakovanjih, so tokrat povsem prevladovali na obračunu proti Golden Stateu. Kako (ne)izenačen je bil dvoboj, pove podatek, da so raptorji prej prišli do meje 100 točk kot bojevniki do meje 50. Na koncu je bilo 130:77 v korist prvakov izpred dveh sezon. To je bila najvišja razlika na katerikoli tekmi v tej sezoni.

To je bila za Toronto šele druga zmaga na zadnjih 15 tekmah. Dobrih šest minut pred koncem pa je njegova prednost presegala 60 točk, ko je po košu Malachija Flynna Toronto povedel za 61. Pascal Siakam, ki v zadnji četrtini sploh ni stopil na parket, je dosegel 36 točk. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugih tekmah je Boston premagal Houston (118:102), Memphis je bil boljši od Minnesote (120:108), Charlotte je v Indiani slavil s 114:97, Atlanta je bila zanesljiva v New Orleansu (103:126), že omenjeni Utah Jazz je nadaljeval z dobrimi predstavami in tokrat ugnal Chicago Bulls (113:106), medtem ko je Phoenix po odličnem začetku Oklahomi za zmago natrosil kar 140 točk (140:103). 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.