Košarka

Randolph s težjo poškodbo že končal sezono, nazaj šele oktobra?

Madrid, 19. 12. 2020 13.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po zdravniških pregledih, ki jih je naturalizirani slovenski reprezentant Anthony Randolph opravil po tekmi z Olympiakosom v Evroligi, je postalo jasno, da je zaradi težje poškodbe Ahilove tetive za Američana sezone konec. Rehabilitacija bi lahko po ocenah v španskih medijih trajala kar deset mesecev.

Randolpha (na fotografiji levo) verjetno čaka dolgotrajna rehabilitacija.
Randolpha (na fotografiji levo) verjetno čaka dolgotrajna rehabilitacija. FOTO: AP

V taboru madridskega Reala so se ob vračanju iz  Aten bali najhujšega, najhujše pa se je tudi zares zgodilo: 31-letni Anthony Randolph si je tako hudo poškodoval Ahilovo tetivo na tekmi z Olympiakosom, da je sezone zanj že konec. Po informacijah iz kluba bo operiran v naslednjih dneh, najkasneje v ponedeljek. Poškodbe Ahilove tetive so za športnike praviloma najtežje, okrevanje pa se lahko zavleče do desetih mesecev, je na svoji spletni strani zapisal madridski dnevnik AS, ki je novico označil za "katastrofalno".

Randolph je predčasno zaključil z nastopom v Atenah, hitro pa je postalo jasno, da ima hujše težave z levo nogo. V hudih bolečinah je ob opori članov strokovnega štaba Reala odšepal z igrišča sredi tretje četrtine, potem ko se je po na videz nedolžni podaji izpod koša v bolečinah prijel za levi gleženj. Ko je vstal, ni več mogel hoditi.  

Randolph je po poročanju časnika AS v zadnjih tednih spet začel kazati obrise vrhunske forme, potem ko so ga na začetku sezone mučile bolečine v nogi. Njegova poškodba bo verjetno pomenila, da bo moral Real, ki okrepitev ni načrtoval, vseeno vstopiti na košarkarsko tržnico in poiskati zamenjavo za košarkarja, ki je Sloveniji leta 2017 pomagal zasesti evropski prestol. Po neuspešnih kvalifikacijah za SP 2018 je v pogovoru za Kanal A dejal, da slovenskega dresa najverjetneje ne bo več nosil, kar se je tudi res zgodilo, mesto naturaliziranega košarkarja pa je v reprezentanci, ki jo je medtem iz rok Radovana Trifunovića prevzel Aleksander Sekulić, zasedel njegov rojak Jordan Morgan.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.