Košarka

Atlanta in Brooklyn potrebujeta le še zmago, Phoenix izenačil proti prvakom

Boston, Atlanta, Los Angeles, 31. 05. 2021 06.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
2

V prvem krogu končnice severnoameriške košarkarske lige NBA sta ekipi Atlanta Hawks in Brooklyn Nets le še zmago oddaljeni od napredovanja. Sokoli so na četrti tekmi na svojem parketu ugnali New York Knickse (113:96), medtem ko so mestni tekmeci Kratkohlačnikov visoko slavili v Bostonu (141:126). Branilci naslova Los Angeles Lakersi so v domači dvorani Staples Center morali priznati premoč Phoenix Sunsom, ki so v zmagah na 2:2 izenačili z izidom 100:92.

LeBron James (na tleh) spremlja Chrisa Paula med dvobojem v Los Angelesu.
LeBron James (na tleh) spremlja Chrisa Paula med dvobojem v Los Angelesu. FOTO: AP

Tudi drugi dvoboj zahodne konference je, tako kot obračun med Dallas Mavericksi in Los Angeles Clippersi, poravnan na 2:2 v zmagah, potem ko so Phoenix Sunsi na četrti tekmi s 100:92 premagalii Los Angeles Lakerse. Prvaki NBA so v drugem polčasu igrali brez poškodovanega Anthonyja Davisa. Sprva trener ekipe iz Arizone ni računal na poškodovanega Chrisa Paula, a ga je slednji prepričal, da mu je dovolil na parket. Paul je dosegel 18 točk in devet podaj, Devin Booker in Jae Crowder sta k zmagi za druge nosilce končnice vsak dodala po 17 točk. Deandre Ayton pa 14 točk in 17 skokov.

Vrhunci tekme Los Angeles Lakers ‒ Phoenix Suns:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Bostonu so Brooklyn Netsi s 141:126 premagali domače Boston Celticse in v boju na štiri zmage povedli s 3:1. Blizu 18.000 gledalcev je naprej skušalo z vzkliki zaustaviti Kyrieja Irvinga, a mu skandiranje dvorane ni prišlo do živega, saj se je zaustavil šele pri 39 točkah in utišal domače navijače. Ti so ga poskušali "zmesti" celo s plastenko vode, ki je za las zgrešila nekdanjega člana Keltov. Ta je po tekmi dejal, da so dvorane vedno bolj podobne "živalskemu vrtu". Navijača so sicer aretirali.

Durant: Nismo živali
"Žal je šport prišel do tega razpotja, kjer je na plano privrelo veliko starih navad," je dejal Irving, ki je za Celticse igral med letoma 2017 in 2019. "Tako je v zabavni industriji že dolgo časa, v globinah je rasizem, z ljudmi pa ravnajo, kot da so v človeškem živalskem vrtu," je dodal. Kevin Durant, Irvingov soigralec, je dodal: "Nismo živali, nismo v cirkusu. Ko prideš na tekmo, se vse ne vrti okoli tebe kot navijača. Tako da imej nekaj spoštovanja do igre."

Mrežice bodo sicer v torek v domačem Brooklynu že lahko prišle do tako želene četrte zmage in se pripravile na drugi krog končnice, kjer jih čakajo Milwaukee Bucksi. Slednji so gladko, s 4:0 v zmagah izločili lanske podprvake severnoameriškega prvenstva NBA, ekipo Miami Heat Gorana Dragića.

Prednost 3:1 v zmagah so si na vzhodu priigrali še košarkarji ekipe Atlanta Hawks proti New York Knicksom, potem ko so tretjo tekmo dobili s 113:96. Spet je bil mož odločitve Trae Young, ki je dosegel 27 točk, John Collins jih je dodal 22.

Vrhunci tekme Boston Celtics ‒ Brooklyn Nets:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova

Liga NBA, končnica, 1. krog:

Dallas Mavericks ‒ Los Angeles Clippers 81:106 /2:2/
(Luka Dončić 19 točk, 6 skokov, 6 podaj, 1 ukradena in 4 izgubljene žoge v 36 minutah za Dallas.)

Atlanta Hawks ‒ New York Knicks 113:96 /3:1/
Los Angeles Lakers ‒ Phoenix Suns 92:100 /2:2/
Boston Celtics ‒ Brooklyn Nets 126:141 /1:3/

// - izid v zmagah

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
31. 05. 2021 15.44
Phoenix bo povedel 3-2 doma proti aktualnim prvakom
Iniesta
31. 05. 2021 18.40