Košarka

Avstrija bo gostila olimpijske kvalifikacije v košarki 3x3

Ljubljana, 24. 06. 2020 12.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Gradec v Avstriji bo nadomestil indijski Bangalore, kjer bi marca morali deliti vstopnice za olimpijske igre v Tokiu v košarki 3x3, pa je načrte spremenila koronavirusna epidemija. Po 20 moških in ženskih reprezentanc se bo pod koši pomerilo od 26. do 30. maja 2021. V lov za olimpijsko vozovnico se bo podala tudi slovenska moška reprezentanca.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. FOTO: AP

Avstrijski organizatorji bodo za namen turnirja na glavnem trgu v Gradcu pripravili prizorišče z zmogljivostjo 2000 gledalcev. Na olimpijskih igrah v Tokiu, ki bi sicer morale biti na sporedu letos od 24. julija do 9. avgusta, bo košarka 3x3 doživela premiero v olimpijski družini. V moški kategoriji bodo na uresničitev sanj vsakega športnika upali tudi slovenski reprezentanti, so sporočili pri Košarkarski zvezi Slovenije. Predtekmovalne skupine in sistem tekmovanja bo ostal nespremenjen, le Avstrijci bodo v skupini D zamenjali Indijo. Reprezentance s pravico nastopa morajo udeležbo na turnirju sicer še dokončno potrditi.

Slovenska reprezentanca bo predvidoma nastopila v skupini C skupaj s Francijo, Katarjem, Filipini in Dominikansko republiko. V Tokio bodo odpotovale tri najboljše reprezentance s turnirja v Gradcu v moški in ženski konkurenci, ki se bodo pridružile Japonski, Srbiji, Rusiji in Kitajski pri moških ter Rusiji, Kitajski, Mongoliji in Romuniji pri ženskah, ki so na olimpijski turnir uvrščeni neposredno. Zadnjega potnika na OI bo dal drugi kvalifikacijski turnir v Budimpešti, datum turnirja bo znan naknadno.

Zaradi pandemije koronavirusa so bile olimpijske igre prestavljene za eno leto. Kljub prestavitvi bodo olimpijske igre v imenu in vsem promocijskem materialu ohranile letnico 2020.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.