Košarka

Blažič znova MVP meseca v regionalnem tekmovanju

Ljubljana, 03. 02. 2021 11.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Še drugič v sezoni 2020/21 je košarkarja ljubljanske Cedevite Olimpije Jaka Blažiča Liga ABA izbrala za najkoristnejšega igralca meseca v regionalnem tekmovanju. Blažič, kapetan zmajev, ki so dobili vseh pet januarskih tekem, je bil sicer v sezoni 2020/21 MVP tudi novembra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prvem mesecu koledarskega leta 2021 je kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič, kot piše na klubski uradni spletni strani, naravnost blestel. 

Blažič je v dresu zmajev v povprečju dosegal po 21,6 točke, 3,6 podaje in ima količnik 20,8, kar ga sicer uvršča na četrto mesto med vsemi igralci januarja, vendar na prvo med tistimi, katerih ekipe so dobile vse svoje tekme v ligi ABA ta mesec.

Zmaji so januarja na regionalni parket stopili petkrat ter dosegli pet zmag. Trikrat je presegel mejo 20 doseženih točk, kar dvakrat pa je njegov valorizacijski indeks znašal vsaj 30. Svojo najboljšo predstavo v Ligi ABA je prikazal na zaostalem obračunu petega kola z Budućnostjo VOLI, v statistiko pa je takrat vpisal 28 točk, dva skoka in eno asistenco. V 17. kolu Lige ABA na sobotnem obračunu s Partizanom NIS se je ustavil pri 28 točkah, petih skokih in treh asistencah. Za Blažiča je to že druga tovrstna nagrada v regionalnem tekmovanju v tekmovalni sezoni 2020/21. Za najkoristnejšega igralca meseca je bil namreč izbran že lanskega novembra.

Jaka Blažič je v življenjski formi
Jaka Blažič je v življenjski formi FOTO: Aba

Priznanje Lige ABA pa ni edino, ki jo je januarja v svojo vitrino pospravil Blažič. V tretjem kolu Evropskega pokala je bil kapetan zmajev izbran tudi za najkoristnejšega igralca tedna, in to potem, ko je v Stožicah JL Bourgu natresel 30 točk, ob tem pa zadel pet od osmih metov za tri točke ter devet od desetih prostih metov. 30 doseženih točk in valorizacijski indeks 41 je najvišji statistični učinek med vsemi košarkarji, ki jih lahko spremljamo v bojih najboljših 16 moštev evropskega pokala.

Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marcuus
03. 02. 2021 13.30
Menda se je zanj resno ogrel CSKA Moscow...