Košarka

Badžim pred tekmo s Slovenijo: Imajo dokazano kakovost, a lahko jih premagamo

Zagreb, 23. 11. 2021 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška košarkarska izbrana vrsta se v Kopru pripravlja na začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bodo med 25. avgustom in 10. septembrom 2023 gostili Filipini, Japonska in Indonezija. Prvi tekmec varovancev selektorja Aleksandra Sekulića bo reprezentanca Hrvaške, ki bo na četrtkovem obračunu zaigrala v precej pomlajeni zasedbi. V njej je svoje mesto našel tudi nekdanji član Cedevite Olimpije Roko Badžim, ki se zaveda kakovosti tekmeca, a v isti sapi poudarja, da možnosti za zmago proti aktualnim evropskim prvakom vsekakor obstajajo.

Selektor hrvaške izbrane vrste Veljko Mršić ima podobno kot njegov kolega na slovenski strani Aleksander Sekulić omejen nabor kakovostnih košarkarjev za prihajajoči začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023.

Večina najboljših reprezentantov namreč nastopa za evroligaške in NBA-klube, tako da se je nekdanji hrvaški reprezentant, danes pa selektor svoje domovine, odločil za precej pomlajeno igralsko zasedbo, ki pa v sebi skriva veliko potenciala. "Vesel sem, da me je selektor Mršić vpoklical v reprezentanco, saj verjamem, da lahko s svojimi izkušnjami pomagam do čim boljših rezultatov. Zavedamo se, da nas že v prvem delu kvalifikacij čaka težko delo v skupini s Slovenijo, Švedsko in Finsko, a verjamemo, da smo omenjenim reprezentancam lahko konkurenčni," je v pogovoru s hrvaškimi novinarskimi kolegi uvodoma dejal nekdanji branilec ljubljanske Cedevite Olimpije Roko Badžim, ki bo s 24. leti eden od najizkušenejših članov hrvaške reprezentance.

Roko Badžim (na sliki z žogo) v dresu madžarskega Szolnokija, ki bo s hrvaško izbrano vrsto na začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 skušal pokvariti načrte favorizirani Sloveniji.
Roko Badžim (na sliki z žogo) v dresu madžarskega Szolnokija, ki bo s hrvaško izbrano vrsto na začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 skušal pokvariti načrte favorizirani Sloveniji. FOTO: AP

"Večino soigralcev poznam že od prej. Gre za zelo nadarjene košarkarje, ki pa članskih reprezentančnih izkušenj povečini še nimajo. Že uvodna tekma s Slovenijo bo pokazala, kje smo v tem trenutku. Naš prvi tekmec razpolaga z dokazano kakovostjo, naj omenim zgolj Jako Blažiča in Klemena Prepeliča, toda tu so še številni drugi odlični košarkarji, ki tvorijo okostje slovenske reprezentance v zadnjih letih. Slovenija bo od glavnih nosilcev igre pogrešala le Luko Dončića in Mika Tobeyja, a ne glede na trenutno razmerje moči med reprezentancama verjamem, da se lahko enakovredno kosamo z njimi. Ob bučni podpori s tribun lahko premagamo Slovenijo. To bi bila najboljša možna uvertura pred naslednjo preizkušnjo," še dodaja član madžarskega prvoligaša Szolnokija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
23. 11. 2021 16.59
Ja v tekmo se gre zato da se zmaga ne pa da že naprej misliš da boš izgubil