Košarka

Balažič: Ko je prišla ponudba predsednika kluba, nisem veliko razmišljal

Novo mesto, 20. 06. 2020 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jure Balažič je bil imenovan za direktorja košarkarske ekipe Krka iz Novega mesta. Balažič, dozdajšnji kapetan in nekdanji kapetan slovenske reprezentance, je po 13 letih na direktorskem mestu nadomestil Mira Župevca. V dresu Slovenije je Balažič zbral 24 uradnih tekem, na njih dosegel 148 točk in bil kapetan reprezentance leta 2015 na evropskem prvenstvu na Hrvaškem in v Franciji.

Jure Balažič
Jure Balažič FOTO: Damjan Žibert

V svoji karieri je Jure Balažič s Krko osvojil štiri naslove državnega prvaka (2003, 2010, 2011, 2012), leta 2011 je bil kapetan moštva, ki je domačemu naslovu dodalo še naslov prvaka pokala Fiba EuroChallenge. Leta 2008 je bil Balažič tudi najkoristnejši košarkar tekme vseh zvezd v Sloveniji. 

V dresu Slovenije je zbral 24 uradnih tekem, na teh tekmah je dosegel 148 točk. Bil je tudi kapetan članske reprezentance, ki je leta 2015 igrala na evropskem prvenstvu na Hrvaškem in v Franciji.

"Ko je prišla ponudba predsednika kluba, nisem  veliko razmišljal. Dejansko sem zadnja leta že nekajkrat premišljeval, kaj bom, ko končam aktivno igralsko kariero. Želel sem ostati v košarki. Ostajam doma, delo pa nadaljujem v matičnem klubu. Želim si, da klubu pomagam po najboljših močeh, da bomo na vseh področjih še uspešnejši, kot smo bili. Hvala za ponujeno priložnost in upam, da bom izpolnil klubska in svoja pričakovanja," je dejal Balažič, ki je kariero začel v Krki leta 1997. "Na mesto direktorja je bil imenovan Jure Balažič, dozdajšnji kapetan našega moštva, ki je tako sklenil svojo bogato igralsko kariero. S svojimi dragocenimi izkušnjami bo tudi v prihodnje del kluba, kjer je tudi začel svojo športno pot. Na mestu direktorja bo po 13 letih nadomestil Mira Župevca. Ta je bil del največjih uspehov v zgodovini kluba in se mu za njegov doprinos iskreno zahvaljujemo," pa je povedal predsednik Krke Andraž Šuštarič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

reket
20. 06. 2020 12.26
+5
Malo_sutra
20. 06. 2020 10.28
+1
Kaj pa vem ne vem kaj kometirati. Ni mi naredil neke kariere, tko da zame ni v priči.
frankiiii
20. 06. 2020 09.32
-14
...iskreno povedano, podarjena funkcija. ni bil ne vem kako briljanten košarkaš....bo pa lepe denarce dobival, ob klubu ki je na nivoju Gornjega Dupleka....nekaterim je sma za denar, tudi če ni nekega napredka v karieri