Košarka

Barcelona do sedme zmage, Šiško bo izpustil še eno tekmo Bayerna

Ljubljana, 11. 11. 2021 22.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V košarkarski evroligi se je Barcelona s sedmo zmago ob dveh porazih na vrhu pridružila milanskemu Armaniju. Slednji ima boljše razmerje zmag in porazov ter tekmo v dobrem, saj je na osmih tekmah doživel le en poraz. Od slovenskih košarkarjev bi moral v petek nastopiti Žan Mark Šiško z Bayernom iz Münchna, a ga ni v kadru zaradi covida-19.

Jure Zdovc še čaka na prvo evroligaško zmago na klopi Žalgirisa.
Jure Zdovc še čaka na prvo evroligaško zmago na klopi Žalgirisa. FOTO: Žalgiris

Od Slovencev bo v petek dejaven zgolj Jure Zdovc, ki bo vodil Žalgiris v lovu na prvo zmago. Litovci bodo v petek gostovali pri Realu iz Madrida, na lestvici pa ostajajo na dnu z osmimi porazi.

Na vrhu razpredelnice sta Armani Milano (7-1) in Barcelona (7-2), ki je danes zanesljivo premagala Baskonio s 93:67, s šestimi zmagami pa sledijo Olympiacos (6-2), Real Madrid (6-2), Maccabi Tel Aviv (6-3) in Asvel Villeurbanne (6-3).

Iz vrst Bayerna (3-5) so danes sporočili, da bo Žan Mark Šiško zaradi covida-19 še naprej izven kadra. Bavarci se bodo v gosteh merili z Monacom (4-4). Preostala petkova para sta Zenit - Olympiacos in Fenerbahče - Armani Milano.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na današnjih tekmah je bil lanski prvak Anadolu Efes uspešen proti Albi Berlin (90:63) in zabeležil tretjo zmago. V tesnih končnicah sta slavila dva ruska kluba. CSKA je uspešno ubranil zadnji napad proti Maccabiju (74:73), Unics Kazan pa je v gosteh ugnal Panathinaikos s 74:72. Crvena zvezda je bila s 73:67 doma boljša od letos zelo uspešnega Asvela Villeurbanna.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.