Košarka

Barcelona dobila košarkarski El clasico, Šiško z Bayernom boljši od Olympiakosa

Barcelona, 23. 10. 2020 22.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V petek so bile v Evroligi odigrane tri tekme. Maccabi je na gostovanju pri Himkiju slavil tesno zmago (89:87), bolj zanesljiv je bil doma münchenski Bayern. Ob pomoči Žana Marka Šiška, ki je v 19 minutah dosegel dve točki, je bil proti Olympiakosu boljši s 74:68. V derbiju večera pa je Barcelona ugnala madridski Real (79:72).

Corry Higins je bil eden od junakov domače zmage.
Corry Higins je bil eden od junakov domače zmage. FOTO: Twitter

Košarkarji Himkija so imeli na domačem dvoboju z izraelskim Maccabijem iz Tel Aviva v zadnjih sekundah akcijo za izenačenje ali celo zmago. Na koncu si izdelane akcije niso uspeli pripraviti, poizkusili so z metom za tri točke, ki pa ni bil uspešen. Ostalo je pri 87:89. Aleksej Šved je pri domačih vpisal 32 točk, na drugi strani jih je Tyler Dorsey dosegel 26, kar osemkrat je zadel za tri točke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bayern je proti Olympiakosu vodil praktično celotno tekmo. Grkom je sredi tretje četrtine uspelo izenačiti, a so nato Nemci hitro odgovorili. Žan Mark Šiško je igral dobrih 19 minut, dosegel je dve točki, tri skoke in dve asistenci. 

Barcelona je na zadnjem petkovem obračunu prepričljivo ugnala večnega tekmeca iz Madrida, potem ko je že na polčas odšla s prednostjo 21 točk. Drugo četrtino je dobila s 30:13, Realu pa v nadaljevanju preobrata ni uspelo pripraviti, čeprav se je tik pred koncem približal na zgolj pet točk zaostanka. Na koncu je bilo 79:72. 

Vrhunci zelo napetega obračuna med Himkijem in Maccabijem: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.