Košarka

Batum: Francija lahko ponovi predstave z EP v Sloveniji, na Kitajskem merimo visoko

Pariz, 20. 08. 2019 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovno prvenstvo v košarki se s prenosi na Kanalu A in VOYO začne 31. avgusta. Po odpovedih številnih zvezdnikov iz lige NBA in poškodbah nekaterih igralcev srbske reprezentance je boj za najvišja mesta odprt kot še nikoli. Ena izmed reprezentanc, ki sodi v širši krog favoritinj za najvišja mesta, je gotovo tudi izbrana vrsta Francije, ki bo lahko letos računala na svoje najboljše igralce.

Po presenečenju, ki so ga varovanci Vincenta Colleta pripravili s tretjim mestom na prejšnjem svetovnem prvenstvu, spadajo zdaj Nicolas Batum in soigralci med reprezentance, na katere širša košarkarska javnost ne gleda kot favorita prvenstva. Zgolj kot na nekoga, ki bi moral biti zadovoljen z uvrstitvijo v polfinale. A Batum, ki bo na Kitajskem ob Rudyju Gobertu, Evanu Fournierju in Nandu de Coloju prvo ime galskih petelinov, meni, da se lahko Francija s starim receptom znova umeša v boj za najboljše. "Vračamo se k tistemu, kar nam je prinašalo največje uspehe, obrambi. Ta je bila naš največji adut, ko smo v Sloveniji 2013 osvojili EP. Tudi na SP pred štirimi leti smo igrali izjemno obrambo. Veliko delamo na tem segmentu igre," je pred začetkom turnirja na Kitajskem samozavesten Batum.

Nicolas Batum želi Francijo znova popeljati na vrh.
Nicolas Batum želi Francijo znova popeljati na vrh. FOTO: AP

Za igralcem ekipe Charlotte Hornets je najslabša statistična sezona po tisti, ki jo je odigral kot novinec. Na 75 tekmah je za ekipo iz zvezne države Severna Karolina dosegal 9 točk, 5 skokov in 3 asistence na tekmo. A bo imel Batum, ki bo po slovesu dolgoletnega kapetana Borisa Diawa prevzel tudi kapetanske obveznosti, ob sebi na parketu pomembno okrepitev, na katero Francozi na Eurobasketu leta 2017 niso mogli računati. Najboljši obrambi igralec lige NBA zadnjih dveh let Rudy Gobert bo francoski obrambno naravnani ekipi poveljeval pod obema obročema. "Rudy je z nami prvič po 2014, ko smo osvojili bronasto medaljo. Bo izjemno pomemben člen ekipe, saj bo kot najboljši obrambni igralec več kot ustrezal načinu igre, ki ga želi igrati selektor," je o igralcu ekipe Utah Jazz dejal Batum.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francozi so si na EP pred dvema letoma privoščili spodrsljaj že na prvi tekmi, ko so po podaljšku izgubili s Finci, kasneje še s Slovenijo, skupinski del pa končali kot tretji v skupini A. V osmini finala so naleteli na visokoleteče Nemce, ki so Francoze premagali s 84:81. "Skupina je zelo odprta, saj lahko vsak premaga vsakogar. Reprezentance, ki bodo zaigrale na Kitajskem, so si to zaslužile, zato verjamem, da na turnirju ni slabih ekip," je o skupini G, kjer bodo Francozi igrali z Dominikansko Republiko, Nemčijo in Jordanijo, povedal Batum. V nadaljevanju tekmovanja se bo skupina G križala s skupino H, kjer bodo igrale Avstralija, Litva, Kanada in Senegal. "Konkurenca za medalje bo ogromna, a vsaka ekipa bo dala vse, kar ima. Verjamem, da lahko posežemo visoko, saj smo zelo talentirana ekipa, ki znova igra tako, kot najbolje zna."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.