Košarka

Vodstvo Olimpije o zaključku lige ABA: 'Svoje mora reči tudi Evroliga'

Ljubljana, 21. 04. 2020 15.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Člani vodstev klubov regionalne košarkarske Lige ABA bodo preko konferenčnega klica skušali poiskati odgovor na vprašanje, kako zaključiti sezono 2019/20 v regionalnem tekmovanju. S prekinitvijo vseh evropskih športnih tekmovanj, tudi košarkarskih, zaradi pandemije koronavirusa, se je vodstvo lige odločilo, da tekmovanje prekine krog pred zaključkom rednega dela, odkar so ekipe zadnjič stopile na parket na regionalni sceni pa je minilo že mesec dni.

Nacionalne košarkarske zveze po Stari celini so zaključile domača tekmovanja, nekje so bili razglašeni prvaki, spet drugje, pa so zveze sprejele odločitev, da prvaka v sezoni 2019/20, ne bo. Enako velja tudi, na primer, v Sloveniji in na Hrvaškem. Vodstvo Evrolige oz. 7Days EuroCupa odločitve o nadaljevanju sezone še ni sprejelo. Pred sredinim srečanjem vodstev klubov Lige ABA, direktor KK Cedevita Olimpija Davor Užbinec, pojasnjuje stališče ljubljanskega kluba: "V minulih dneh in tednih se z različnih strani pojavljajo različna razmišljanja in stališča, ki se navezujejo na zaključek tekmovanja v Ligi ABA. V tem trenutku, ko pandemija koronavirusa praktično po vsem svetu še vedno traja, je zelo težko oceniti, do kdaj bodo strogi ukrepi, ki so bili sprejeti za omejitev bolezni, trajali. Takšnih odločitev ne sprejemajo šport in športniki oz. športnice. Sprejemajo jih za to pristojni državni organi, ter epidemiologi in strokovnjaki iz sveta zdravstva. Še naprej moramo misliti zgolj in samo na zdravje vseh nas, in se truditi napraviti vse, da zaustavimo širjenje bolezni. Pri KK Cedevita Olimpija je na prvem mestu, z roko v roki z zdravjem, zadržati vse pogoje, da nadaljujemo z delom kluba, in kako lahko, ko se zadeve po svetu normalizirajo, klub ohranimo v razmerah, ki bi nam tudi v prihodnosti dopuščale visoke profesionalne ambicije," je  v uradnem sporočilu za javnost povedal direktor kluba Davor Užbinec.

Davor Užbinec
Davor Užbinec FOTO: Aljoša Kravanja

V ljubljanskem klubu sicer podpirajo rešitev, da se tekmovanje konča na športen način, na parketu, tudi z boji v končnici, se pa zavedajo, da zaradi pandemije koronavirusa to morda ne bo izvedljivo. "KK Cedevita Olimpija si želi, da se Liga ABA zaključi po športni poti, a ta trenutek je v celotnem svetu še toliko neznank, da je razplet pandemije koronavirusa, nemogoče predvideti. Znova ponavljamo, da bi moralo vodstvo Evrolige podati osnovne smernice in navodila, v trenutku, ko bodo imele vse države iz celotne regije popolnoma enake pogoje za delo, in so tudi klubi soglasni v športni rešitvi. Ob tem ne bi smeli imeti dvojnih meril, saj mesta najboljšim štirim ekipam, ki se bodo borila v končnici, še niso dokončno razdeljena, ker zadnje kolo rednega dela sezone še ni bilo odigrano. Končnica za naslov prvaka in nato širitev lige, nista možni, saj potem bi enako lahko veljalo za preboj iz Lige ABA 2 v Ligo ABA. Potrebno je vedeti, kdo se prebije dalje, in kdo izpade," je za uradno spletno stran kluba še dejal eden od vodilnih operativcev ljubljanskega košarkarskega ligaša.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Čengiz
21. 04. 2020 17.27
-5
Odločite se že ali ste Cedevita ali Olimpija. Oboje ne gre!
JOSEPH HAYDN
21. 04. 2020 17.09
+1
Kaj vi sanjate umetno ustvarjen klub, ki je že v razpadu. Sicer pa sploh ne boste igrali na final4-u. Morda se vam gre samo za to, da bi Krko premagali pa še to dvomim, da bo uspelo