Košarka

Bečirović: Trudimo se pripeljati čim več igralcev, ki nosijo dres slovenske reprezentance

Ljubljana, 30. 05. 2020 16.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Po uradnem zaključku tekmovalne sezone 2019/20, prve v zgodovini Cedevite Olimpije, je misli strnil športni direktor ljubljanskih košarkarjev, Sani Bečirović. Predstavniki klubov in vodstva tekmovanja v regionalni ligi ABA so pred dnevi sklenili, da se tekmovalna sezona 2019/20 ne bo nadaljevala, v sezoni 2020/21 pa bo v prvorazrednem regionalnem tekmovanju nastopalo 14 moštev.

Sani Bečirović
Sani Bečirović FOTO: Damjan Žibert

Pred dnevi je bila na sezono 2019/20 dokončno spuščena zavesa. Koronavirus je končal tudi Ligo ABA. "Menim, da smo lahko z zaključeno sezono v osnovi zadovoljni. Seveda, ne čisto v celoti, a tudi na napakah se bomo nekaj naučili za naprej. V Ligi ABA smo skozi celotno sezono krojili vrh lestvice in se borili za končnico tekmovanja, zato smo svoj cilj v regiji, ob že znanem zaključku lige, na nek način izpolnili. V 7Days EuroCupu smo na žalost v devetem kolu skupinskega dela na gostovanju pri Nanterrju 92, iz rok izpustili priložnost, da bi se, ne glede na slab začetek tekmovanja, prebili med najboljših 16 moštev v Evropskem tekmovanju. Pokalna lovorika nam je na žalost spolzela iz rok, Koper Primorska pa jo je osvojila povsem zasluženo, saj smo bili mi po menjavi glavnega trenerja in dodatku nekaterih igralcev še nekako v fazi spoznavanja in uigravanja, dejstvo pa je tudi, da je pokal specifično tekmovanje," je za uradno spletno stran Cedevite Olimpije povedal športni direktor zmajev Sani Bečirović

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je  pred dnevi sporazumno prekinil pogodbe z Mirkom Mulalićem, Sašo Zagorcem in Martinom Krampljem.

Sestava moštva za novo sezono se je že začela. Prvi se je Cedeviti Olimpiji pridružil Kendrick Perry, sledil pa je Alen Hodžić. Kaj lahko še pričakujemo? "Perry je izjemna oseba in izredno dober igralec, ki bo zagotovo podaljšana roka glavnega trenerja Jurice Golemca na parketu. To je nenazadnje dokazal že, ko je nosil dres Nižnega Novgoroda, nato pa še v minuli sezoni pri Megi Bemax. Povsod smo lahko slišali same dobre besede o Kendricku, tako v zvezi z njegovo osebnostjo, kot tudi seveda, ko govorimo o igranju. Vsekakor pa se ga ljubljanski navijači lahko spomnijo iz minule sezone, ko nam je sredi Hale Tivoli nasul kar 27 točk," se spominja Bečirović in v pogovoru za spletno stran Olimpije še dodal: "Že večkrat smo ponovili, da so rdeča nit sestave naše ekipe slovenski igralci. Želimo si, da je naše jedro članskega moštva sestavljeno iz domačih igralcev. Trudimo se, da v Cedevito Olimpijo pripeljemo čim več igralcev, ki nosijo dres slovenske reprezentance. To so namreč fantje, ki s srcem in dušo igrajo pred domačimi navijači, družino, prijatelji. S to potezo smo korak bliže temu, da bo jedro našega moštva v prihodnjih letih še boljše in še močnejše."

Codi Miller-McIntyre
Codi Miller-McIntyre FOTO: Aljoša Kravanja

Ob prekinitvi tekmovanj zaradi pandemije koronavirusa je sledilo kar nekaj prekinitev pogodb, z nekaterimi igralci se je pogodbe zamrznilo. "V dani situaciji je bilo potrebno sprejeti odločitev, ki je ne obžalujemo, saj se je resnično izkazala za pravilno. Vsem igralcem, s katerimi smo dosegli dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe, se v imenu kluba zahvaljujem za razumevanje in za vse, kar so napravili za Cedevito Olimpijo v minuli sezoni. Nihče od nas se še nikoli ni znašel v takšni situaciji, in iskreno lahko povem, da so bili čisto vsi, od prvega do zadnjega, izredno profesionalni. Sezona, ki je za nami, je bila za vse nas zelo zahtevna iz več pogledov, in vedno bodo lahko trdili, da so bili med prvimi, ki so nosili dres Cedevite Olimpije v prvi sezoni nastanka. Vsak je na svoj način pripomogel k temu, da je na treningih vse potekalo brezhibno, tudi znotraj garderobe je bil odnos med igralci tisti pravi." Mnogi navijači se sprašujejo, če bodo imeli v prihodnji sezoni v dresu Cedevite Olimpije znova priložnost spremljati Codija Millerja-McIntyreja. "Codiju je pogodba po zaključku sezone 2019/20 potekla. Vemo, da želi Codi napraviti korak naprej v svoji karieri, in da cilja na to, da v prihodnji sezoni zaigra na višji ravni. Verjamem, da ga bomo spremljali v eni od evroligaških moštev, morda pa tudi v eni izmed ekip, ki se bodo borile za naslov prvaka v 7Days EuroCupu. Codiju se seveda iskreno zahvaljujemo za vse, kar je v minuli sezoni napravil v dresu Cedevite Olimpije. Menim, da je za njim odlična sezona, tudi njegov odnos na vseh področjih je bil zelo dober. Želimo mu vso srečo v nadaljevanju kariere," je za spletno stran ljubljanskega kluba še dejal nekdanji dolgoletni član slovenske reprezentance in se obrnil k naslednji sezoni. "Zavedati se moramo, da je ta nepričakovana in še vedno trajajoča pandemija koronavirusa vplivala in še vedno vpliva na čisto vse segmente našega življenja. To bodo morali imeti vsi, ki spremljajo Cedevito Olimpijo v mislih, ko bodo govorili o pričakovanjih za novo sezono. Mi o pričakovanjih za novo sezono zaenkrat še ne želimo govoriti, saj se je sezona 2019/20 šele dobro zaključila. Ostajamo ambiciozni, toda ambicije bodo skladne s proračunom, ki ga bomo imeli na voljo za sestavo članskega moštva. Časa imamo na voljo kar precej. Počakati moramo, da se življenje normalizira, in ko bomo vedeli vse, kaj in kako, bomo lahko objektivno povedali več o ciljih in naših ambicijah za prihajajočo sezono."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trembalajek
30. 05. 2020 21.16
+6
Bečirović je o domačih igralcih enako govoril že lani in obljubljal Prepelića, Z. Dragića, Vidmarja, pripeljal pa Mulalića, Kramplja in Zagorca, ki pa niso dobili priložnosti, da bi "s srcem in dušo igrali pred domačimi navijači, družino, prijatelji". Kar nekaj slovenskih reprezentantov lahko pripeljejo: Mahkovic, Mesiček, Hrovat, Kosi, Macura, Rupnik, ...
JAZsemTI
30. 05. 2020 21.12
+4
Domače sile. Pa bo tudi teprezentanca dobra, ker se bodo fantje poznali.
dark horse
30. 05. 2020 20.56
+3
S čim že? A bodo zastonj igrali? Ali bodo spet pufi do neba
Iniesta
30. 05. 2020 20.49
+4
Projekt Cedevita Olimpija je dober, le cas je potreben. V LJ se bo igrala Evroliga, sem preprican ... konec koncev projekt Podpira tudi zupan najlepsega mesta na svetu ...
jebespolitiko
31. 05. 2020 09.48
+1
tazga lopovskega zupana ne rabimo k je se iz vsakega projekta kradel
zogajeokrogla
01. 06. 2020 13.56
levjesr?ni
30. 05. 2020 20.42
+9
Spomnim se k so ble karte kr drage za moje žepe,mel kolega v LJ k je stal v vrsti na vse zgodaj v Tivoliju da mi je karte zrihtu,to so bili časi rad se jih spominjam to ti ostane.
Jagenjcek
30. 05. 2020 18.40
+22
Bila je nekoč Olimpija Ljubljana ....
JOSEPH HAYDN
30. 05. 2020 19.17
+16
Ja, ko so v Hali Tivoli padali velikani kakršen je Panathinaikos in podobni
cmonBruh
30. 05. 2020 20.30
+3
In tudi še bo, če boste le dali priložnost temu projektu.
Benzzz
30. 05. 2020 18.34
+9
Ol.bo.dobra.še.Prepeliča in Dragiča.
Cicamica
30. 05. 2020 17.56
+0
On je isti k Albanci. Prvo oni pridejo potem se pa trudijo celo naselje pripeljati v Slovenijo..