Berlinčani po dvanajstih letih znova prvaki Nemčije

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
0
Košarkarji berlinske Albe so po dvanajstih letih znova osvojili nemško prvenstvo. Na letošnjem zaključnem turnirju v Münchnu so v velikem finalu dvakrat premagali tekmece iz Ludwigsburga. Na petkovi tekmi so slavili z 88:65, na nedeljski drugi tekmi pa s 75:74. Za berlinsko ekipo je to skupna deveta zmaga v nemškem prvenstvu.

Američan Nick Weiler-Babb (levo) v dvoboju z islandskim branilcem Albe Martinom Hermannssonom.
Američan Nick Weiler-Babb (levo) v dvoboju z islandskim branilcem Albe Martinom Hermannssonom.FOTO: AP

V Nemčiji so se v "pokoronskem času" odločili, da bodo v bavarski prestolnici priredili zaključni turnir desetih najboljših moštev do marčevske prekinitve prvenstva. Zaključni turnir je imel tudi nekaj slovenskega pridiha, najgloblje sledi pa je pustil trener Jaka Lakovič. Pod njegovim vodstvom se je Ulm prebil v polfinale, a nato moral priznati premoč Ludwigsburgu, ki je na dveh tekmah slavil s skupnim izidom 165:156. Alba je bila v dveh polfinalnih tekmah boljša od Oldenburga s 173:122.

Bayern iz Münchna, moštvo slovenskega reprezentanta Žana Marka Šiška, je izpadel v četrtfinalu proti Ludwigsburgu s skupnim izidom 157:160. Matic Rebec, ki igra za ekipo Rasta Vechta, je končal na zadnjem mestu predtekmovalne skupine B.