Košarka

Bešiktaš zabil še zadnji 'žebelj v krsto' Lisčevim zablodam

Ljubljana, 06. 02. 2019 20.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji ljubljanske Petrol Olimpije so bili še enkrat več v letošnji sezoni Fibine lige prvakov blizu uspeha, a so zaradi naivnosti v odločilnih trenutkih tekme in neizkušenj tudi v zadnjem, 14. krogu, pred svojimi privrženci v Stožicah morali priznati premoč turškemu Bešiktašu s 75 : 81.

Varovanci trenerja Saše Nikitovića so letošnjo sezono v ligi prvakov končali prikovani na dno lestvice v skupini D z le eno samcato zmago in kar trinajstimi porazi. Zadnji tekmec, turški Bešiktaš, je bil tokrat zrel za poraz, a so zmaji kot nič kolikokrat v dozdajšnjem delu sezone z nespametnimi potezami v ključnih trenutkih dvoboja potegnili kratko in posledično morali priznati premoč tekmecu, ki je slavil v Stožicah z izidom 81 : 75.

V konkurenci z litovskim Neptunasom, italijanskim Virtusom, grškim Promitheasom, belgijskim Oostendejem, francoskim Strasbourgom, nemškim Bayreuthom in že omenjenim Bešiktašem si Ljubljančani niso uspeli izboriti mesta v končnici, a resnici na ljubo, si glede na prikazano na večini tekem te niti niso zaslužili. Trenerska menjava Zorana Martića s povsem neuveljavljenim Nikitovićem je bila še ena v nizu napačnih odločitev direktorja kluba Romana Lisca, ki je pred letom in pol obljubljal evropsko, predvsem pa s po večini domačimi košarkarji obarvano Petrol Olimpijo.

Nekoč zlati časi, danes pa ...
Olimpijo, ki naj bi kmalu začela spominjati na tisto iz sredine oziroma konca 90. let prejšnjega stoletja, ko so ljubljanski košarkarji pod vodstvom legendarnega stratega Zmaga Sagadina predstavljali strah in trepet za takšne evropske velikane, kot so Panathinaikos, Olympiakos, Barcelona, Real Madrid ... Vsi navedeni letošnji evropski nasprotniki nekoč paradnega konja slovenske klubske košarke, ki je bil po načinu dela in neverjetnih dosežkih zgled mnogim drugim velikanom s področja nekdanje skupne države – to je med drugim pred leti priznal tudi veliki trenerski mag Duško Vujošević, ki je kasneje s Partizanom 'prevzel' Sagadinov model dela in žel uspehe vse do uvrstitve na zaključni turnir četverice Evrolige – so razkrili vse slabosti Lisčeve Olimpije.

Petrol Olimpija bo morala na lepše čase še počakati.
Petrol Olimpija bo morala na lepše čase še počakati. FOTO: KK Petrol Olimpija

V Sagadinovih časih bi nasprotniki, kot so Bayreuth, Oostende ali pa tudi Promitheas – z vsem spoštovanjem do omenjenih moštev – za takratno Smelt in kasneje Union Olimpijo predstavljali malce močnejši trening, danes pa taisto Olimpijo taisti nasprotniki iz drugega ali pa celo tretjega kakovostnega evropskega razreda premagujejo kot za šalo. Ni skrivnost, da oba strokovnjaka, ki sta pod direktorsko palico Romana Lisca morala zapustiti ljubljansko klop, Gašper Okorn in Zoran Martić, nista imela prostih rok pri izbiri igralskega kadra. V ozadju so v zadnjem letu in pol prisotni preveliki 'zasebni' interesi določenih posameznikov, ki v nekaterih košarkarjih vidijo predvsem potencialni izvozni artikel za bogato prodajo v tujino. 

In dokler bo stanje takšno, kot je, se nekoč velikanu evropske klubske košarke ne piše nič dobrega. Kljub dobrim in poštenim namenom predsednika Tomaža Berločnika, ki pa bo kmalu moral povleči črto pod doseženim. Ne le na parketu, ampak tudi predvsem ob njem ...    

Liga prvakov, skupina D, 14. krog, izid:
Petrol Olimpija - Bešiktaš 75 : 81 (14 : 14, 21 : 34, 24 : 11, 16 : 22)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

papi1
07. 02. 2019 19.01
-1
Olimpiji se je začel pisati konec, ko so prišli razni Subotići,sicer dobri igralci, v upravo.Se je začel Balkan. Razprodaja igralcev, kupovanje oziroma prodaja tekem in podobne svinjarije. Isto so uničili tudi NK Ljubljana, tudi Olimpijo. Zato dobim ekcem, ko preberem novico, da je katerikoli SLO klub prevzel Južnjak. Pa to ni sovražni govor, to so dejstva in realnost v SLO klubih.
Andree
07. 02. 2019 09.55
+6
Kje so časi, ko je Smelt Olimpija kot za šalo lomila Evropske velikane,ki so v Ljubljani zmagali samo z pomočjo sodnikov ali pa še to ne. Milič je lahko preskočil trumpov zid, Haubtman je trojko lahko zadel iz piranskega zaliva,da si prišel preko Tušeka si rabil vsaj patrijo mali McDonald je našel še tako majhno luknjo v obrambi, Daneu je bil hladen kot špricar,ko si videl Kotnika si najraje takoj pobral šila in kopita.
Andree
07. 02. 2019 15.29
+6
Tisti,ki mi je dal minus nima pojma kaj je nekoč Olimpija bila. Fiba se je takrat na vse preteče trudila,da Olimpija ni postala prvak. Pa tudi navijači smo bili takrat enotni. Spomnim se tekme,ko je z Kinderjem prišel izdajalec Fučka ga je morala policija varovati
slabzadah
07. 02. 2019 07.57
+5
7 let nazaj, smo hoteli z izseljenci iz Kanade in Amerike investirati v hokej in košarko v Ljubljani. Pogoj je bil, da kompletno vsi, razen čistilk in ekonomov zapustijo svoja delavna mesta. Odgovor je bil Puš... ku...! Po prvem sestanku niso nikoli več našli časa za srečanje.
grumf
07. 02. 2019 08.15
+0
Viejo cabron
07. 02. 2019 07.53
+3
Ljubljana in vrhunski šport? Še kure se smejijo.
direstraits
07. 02. 2019 07.40
+9
KK Olimpija Ljubljana in njihov župan,... pa Bežigrajski stadion.. največje sramote za Ljubljano..
SenecaLucius
07. 02. 2019 07.26
+10
Drugega niti nisem pričakoval. Lisac je po srcu navijač Crvene zvezde. Osebno sem ga pred dvorano v Domžalah poslušal, ko je govoril z nekom po telefonu in omenjal Zvezdo kot njegov klub in tudi uporabljal zanjo izraz mi...😥
Zelena Viola
07. 02. 2019 07.02
+1
grumf
06. 02. 2019 22.56
+15
Ubil so hokej, ubil so basket. Strokovnjaki. Poštenjaki. Vsi z dobrimi nameni. Strokovnim znanjem. Z državnim in občinskim denarjem.
Andree
06. 02. 2019 22.12
+6
Kje so zlati časi in final four...
Uporabnik483970
06. 02. 2019 22.05
+4
Kjer je Petrol poleg, pa naj bo to obnova objektov, košarka gre samo dol, ker gledajo samo na sebe in na svojo korist od reklamiranja...Folk, ki pa je zaslužen za to, da se lahko reklamirajo pa nima nič od tega...
rofo
06. 02. 2019 21.40
+35
To kar se dogaja v tem vaškem klubu iz Ljubljane je katastrofa vseh katastrof in to je sramota,da ji ni para....,za Ljubljano,predvsem za Slovenijo.Ta klub je treba nemudoma razpustit in poslat v stečaj,odgovorne pa kaznovat!!!!!!
blef
06. 02. 2019 21.39
+20
Sicer ne poznam dogajanja, ker Olimpije že dolgo ne spremljam ampak, če je vse to res je članek za pohvalit.