Košarka

Billups: Ko sta Luka in Kyrie na parketu, ju je nemogoče ustaviti

Dallas, 04. 01. 2024 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za košarkarji Dallasa je manj stresna noč v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Po boleči klofuti pred dnevi v Utahu je sledil manj zahteven domač obračun z že odpisanim Portlandom, ki ni bil dorasel tekmec razigranemu Dallasovemu dvojcu Luka Dončić-Kyrie Irving. Ta je od prve do zadnje minute nadzoroval potek tekme in se na koncu ustavil pri skupno 70 točkah. Gostujoči strateg Chauncey Billups, nekoč tudi sam odličen organizator igre, je po tekmi med drugim priznal, da je Luko in Kyrieja, ko sta skupaj na parketu, praktično nemogoče ustaviti.

Dallas je pot do 20. zmage v sezoni tlakoval že v uvodnih minutah prve četrtine, ko je tekmecu ušel na dvomestno prednost, česar v nadaljevanju dvoboja v American Airlines Centru ni več izpustil iz rok.

K temu sta v največji meri pripomogla glavna zvezdnika teksaške franšize Luka Dončić (41 točk) in Kyrie Irving (29 točk), ki sta skrbela tako za bogatenje lastne statistike kot tudi za razigravanje soigralcev, ki so jima uspešno sledili. Trener Portlanda Chauncey Billups se je po tekmi, ki se je končala z izidom 126:97 v korist varovancev Jasona Kidda, pridušal, da v trenutnem igralskem kadru nima igralca oziroma igralcev, ki bi lahko v obrambi kolikor toliko omejili učinek omenjenega tandema predlanskih finalistov zahodne konference.

Luka Dončić in Kyrie Irving sta glavni violini teksaške franšize.
Luka Dončić in Kyrie Irving sta glavni violini teksaške franšize. FOTO: AP

"Dallasa ne moreš ustaviti zgolj na lastni obrambni polovici. Če ju (Luko Dončića in Kyrieja Irvinga, op. p.) želiš malce vreči iz ravnotežja, ju moraš priganjati po celem igrišču vso tekmo. V nasprotnem si obsojen na poraz, svojim igralcem nimam česa očitati, saj je bil tekmec za nekaj razredov boljši od nas," je na druženju s predstavniki sedme sile uvodoma dejal nekdanji vrhunski organizator igre, ki se je po odhodu dolgoletne prve violine kluba Damiana Lillarda lotil prenove igralske zasedbe Portlanda v upanju, da bo po tej prehodni sezoni naslednja že bolj v znamenju večje konkurenčnosti moštva.

"Poglejte, kako je Kiddu lažje, ko ima na igrišču takšni igralski veličini. Luka In Kyrie sta vrhunska 'režiserja' vseh Dallasovih akcij, predvsem Luka v vsakem trenutku natanko ve, kaj mu je storiti. V tem lahko samo uživaš, pa čeprav si na nasprotni strani igrišča. Upam, da se bomo že na naslednji tekmi istemu tekmecu znali precej bolje postaviti po robu," je še dodal Billups.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nestabilen
04. 01. 2024 15.18
-2
Edino Luka lahko ustavi Lukata.Ene par potez je blo pa res izsiljenih in neuspesnih.V glavnem pa gledamo kandidata za play-off pa mogoce se kaj vec.
Nimiuseen
04. 01. 2024 13.53
+2
Ponovno čestitam Luka!
Podlesničar
04. 01. 2024 12.29
-8
Dončiča ustavi že porcija čevapov in malo rakije.