Košarka

Blažič: Slika cele sezone so vzponi in padci med tekmo

Ljubljana, 27. 05. 2024 09.22 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Druga tekma finalne serije z domžalskimi Kansai Helios se je znova odločala v sami končnici obračuna. V Tivoliju je košarkarjem Cedevite Olimpije v nedeljo kljub vsemu uspelo priti še do druge zmage, semafor je kazal 80:73 v korist zeleno-oranžnih zmajev.

Jaka Blažič
Jaka Blažič FOTO: Aljoša Kravanja

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Hali Tivoli na drugi tekmi finalne serije državnega prvenstva s Kansai Helios Domžale zmagali z rezultatom 80:73 in v seriji na tri dobljene tekme povedli z 2:0. Zasedba, ki jo s klopi vodi glavni trener Zoran Martić, je tako le še zmago oddaljena od četrtega zaporednega, skupno 21. naslova slovenskega državnega prvaka. Finalna serija se zdaj seli v Domžale, tretja tekma bo v sredo. Morebitni četrta in peta tekma bosta v Tivoliju oz. Domžalah, prihodnjo soboto, 1. junija, oz. v ponedeljek, 3. junija. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Definitivno si nismo želeli, da bi se v celoti ponovila pretekla sezona, ko je po zmagi Heliosa v Stožicah prišlo do izenačenja. Vedeli smo, da ne bo enostavno. Domžalčani so dobra, strelsko razpoložena ekipa, igrajo sproščeno in s petimi nizkimi igralci, kar nam v določenih trenutkih predstavlja problem. Predvsem na tej drugi tekmi, na kateri nismo zadevali od daleč. Kljub temu smo bili večji del tekme v prednosti in na koncu zasluženo zmagali," je po vodstvu z 2:0 v finalni seriji dejal strateg Ljubljančanov Zoran Martić

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Helios igra dobro, čvrsto. V tej seriji se vidi, da so zavohali, da mi nismo v najboljšem stanju. Ponovno se je ponovila enaka situacija kot na prvi tekmi. Povedli smo za deset točk in nato padli, celo zaostali nekaj minut do konca. Tega si ne želimo, a kot že ponavljam, je to slika cele sezone. Upam, da v sredo v Domžalah zaključimo serijo," je bil izčrpen kapetan Olimpije Jaka Blažič.  

Zoran Dragić
Zoran Dragić FOTO: Damjan Žibert

"Tekmo smo, tako kot prvo v Domžalah, odprli dobro. Tekmeci so nato našli ritem, se vrnili. Na koncu druge četrtine smo imeli devet točk prednosti. Sledil je padec v igri, ki ga je Helios izkoristil in celo povedel za tri točke. Na koncu smo se izvlekli, rezultat je dve proti nič. V sredo nas čaka še tretja tekma. Državno prvenstvo želimo zaključiti v Domžalah, a zavedamo se, da bo tekma zelo težka," pa je povedal Zoran Dragić

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
27. 05. 2024 11.39
+2
Sedaj pa pol olimpije v penzijo