Košarka

Blažič stavi na obrambo: Homogenost moštva ključ do uspeha

Ljubljana, 26. 11. 2020 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., J.K.
Komentarji
3

Slovenski košarkarji bodo kljub odhodu Madžarske zaradi "vdora" novega koronavirusa ta konec tedna odigrali dve kvalifikacijski preizkušnji. V soboto ob neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO (ob 20.00) čaka varovance novega selektorja Aleksandra Sekulića obračun z Ukrajino. Eden tistih, ki bo moral prevzeti večji del odgovornosti nase, je odlični branilec Cedevite Olimpije Jaka Blažič.

Jaka Blažič je v izjemni formi, kar seveda veseli novega selektorja Aleksandra Sekulića, ki v tem novembrskem kvalifikacijskem oknu pogreša dva branilca, Klemna Prepeliča in Alekseja Nikolića. Ob njuni odsotnosti bo odgovornost na Blažičevih plečih še toliko večja, česar se 30-letni Gorenjec dobro zaveda.

Kvalifikacijski obračun med Slovenijo in Ukrajino, ki bo na sporedu v soboto, 28. novembra z začetkom ob 20. uri, si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Kanalu A in VOYO. Mednarodna košarkarska zveza je v četrtek zvečer sporočila, da se bosta v nedeljo, 29. novembra, po prisilnem slovesu madžarskih košarkarjev pomerili še Slovenija in Avstrija. Prenos tekme se bo na Kanalu A in VOYO prav tako začel ob 20. uri.

"Na novembrski reprezentančni zbor sem prišel v odlični formi. Tudi počutje je temu primerno, upam in želim si, da bi tekmo z Ukrajino odigrali na želeni ravni in posledično zmagali. Tokrat bomo stavili na homogenost moštva, ki bi morala biti ključ do uspeha. Verjamem, da imamo dovolj kakovosti za zmago nad Ukrajinci," je zbranim novinarjem prek videokonference uvodoma sporočil branilec Cedevite Olimpije, ki eno od prioritet s taktičnega vidika vidi v agresivni obrambi. "Praktično od prvega dne se uigravamo, kako bomo branili določene situacije. Glede na omejenost časa in številne manjkajoče košarkarje je kaj več težko pričakovati. Kar se napada tiče, bomo morali odigrati moštveno brez pretiranih individualnih vložkov. Kajti Ukrajina ni naivna ekipa, ima dobre košarkarje, zato bomo morali biti zbrani od prvega sodniškega meta dalje," pravi Jaka Blažič, ki hvali vzdušje v izbrani vrsti.

Jaka Blažič bo eden od glavnih adutov novega selektorja Aleksandra Sekulića.
Jaka Blažič bo eden od glavnih adutov novega selektorja Aleksandra Sekulića. FOTO: Fiba

"Vzdušje v reprezentanci je vselej na najvišji mogoči ravni. Imamo srečo, da smo bili vsi negativni na testiranja Covid-19. Zato imamo pravico, da se malce družimo tudi po treningih. Še posebej v teh zahtevnih časih za vse nas je zelo pomembno, da ostanemo osredotočeni na glavni cilj. Do sobote moramo ostati zdravi in upati na najboljše," še dodaja Blažič.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nebel
26. 11. 2020 17.20
-1
Stavi na obrambo? Nič o hitri igri? Saj ne da dobra obramba ni nujna, ampak če ne daš več košev od nasprotnika, zgubiš.
Haralmaan
26. 11. 2020 17.16
Kaj je zdaj z Madžarsko reprezentanco?
Admin je kekec2
26. 11. 2020 17.10
+0
Tak boste pusnali da bo veselje