Košarka

Blažič: To je za nas težek poraz

Ljubljana, 11. 11. 2021 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtem krogu Evropskega pokala po dveh podaljških zabeležili poraz proti nemški ekipi iz Ulma. Zasedba, ki jo vodi nekdanji kapetan slovenske reprezentance Jaka Lakovič, je v Stožicah zmago potrdila šele po 50 minutah igre. Zmaji so v Evropi izgubili drugič zapored in imajo po štirih tekmah dve zmagi.

Jaka Blažič
Jaka Blažič FOTO: KK Cedevita Olimpija

Zeleno-oranžnim je v tretji četrtini obračuna proti nemškemu Ulmu uspel neverjeten preobrat, ki je vodil v tesno končnico. Kljub borbi vse do zadnje sekunde so morali Zmaji po dveh podaljških premoč priznati tekmecem, ki so zmago slavili s 101:96. Ljubljančani v prvem polčasu tekme niso bili najbolj razigrani. Po štirih minutah igre so gostje vodili s 13:0, do konca četrtine pa so prednost povečali na 17 točk (29:12). V drugi četrtini so se stoženske tribune zbudile po dveh uspešnih metih za tri točke, najprej Eda Murića in nato Jacoba Pullena. Po minuti odmora je z razdalje zadel še kapetan Jaka Blažič in zaostanek zmanjšal na sedem točk. A Ljubljančani v takšnem ritmu niso vztrajali do konca prvega dela. Ob odmoru je bil rezultat 48:31 v korist ekipe iz Ulma. V drugi polovici tekme so živahni navijači videli drugačen obraz izbrancev Jurice Golemca. Po petih minutah drugega polčasa se je ljubljanska zasedba najprej približala gostom, nato pa prišla v vodstvo. Tretjo četrtino je dobila z rezultatom 31:11, skupaj pa je semafor po 30 minutah igre kazal 62:59. Zadnja četrtina nato ni dala zmagovalca, saj je bil rezultat po rednem delu igre poravnan (71:71). "Čestitke Ulmu za zmago. Mi tekme nismo začeli tako, kot smo se pripravili. Slabi smo bili predvsem v prvih petih minutah igre, nato pa je bilo do polčasa rezultat težko obrniti. Glede drugega polčasa igralcem ne morem ničesar očitati, saj so dali vse od sebe. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj energije in sreče," je po porazu dejal trener Jurica Golemac.

Statistika tekme Cedevita Olimpija – Ratiopharm Ulm
Statistika tekme Cedevita Olimpija – Ratiopharm Ulm FOTO: Sofascore.com

O usodi domače ekipe je z dvema prostima metoma ob koncu prvega podaljška odločal Zach Auguste. Prvič je bil neuspešen, drugič je zadel in rezultat je bil znova izenačen (81:81). Napeta tekma se je končala šele po drugem podaljšku. Zmago so v žep pospravili gostje, rezultat pa je bil na koncu 101:96. Kapetansko predstavo je pokazal Jaka Blažič, ki se je ustavil pri 26 točkah. V svojo statistiko je vpisal še šest skokov in zbral pet ukradenih žog. 21 točk je prispeval Edo Murić, 20 pa Jacob Pullen. "To je za nas težek poraz. Tekme nismo začeli tako, kot smo si zamislili. Načrt je bil drugačen, da bomo agresivni, da ne bomo dovolili lahkih podaj, da bomo poskusili čez vse igrišče pritiskati na tekmece in s tem dobili energijo za tekmo. Oni so iz tranzicije dosegali lahke koše in naredili v prvi četrtini 17 točk razlike, kar je preveč. V ostalih treh četrtinah smo se vrnili in igrali tako, kot bi morali od začetka. Takrat smo porabili kar nekaj moči in v zaključek prišli nezbrani. Preveč smo se zanašali na individualne odlike, na koncu pa smo prišli v situacijo, ki jo je Ulm izkoristil v svoj prid," je bil razočaran kapetan Blažič. "Za nami je zelo dolga tekma. Prvi polčas so bili na igrišču samo oni, v drugem polčasu pa smo obrnili. Pokazali smo, kako je je treba igrati, vendar pa moramo takšno predstavo kazati vseh 40 minut. Bili smo blizu zmage, odločala je ena situacija. Vsaj videli smo, kako moramo igrati. K temu moramo stremeti vsako tekmo. Upam, da je ta tekma dobra šola za nas. Morali bi jo dobiti, ampak gremo naprej in upamo na najboljše," je po bolečem porazu strnil misli Edo Murić.

V soboto Ljubljančane v Stožicah čaka še zadnja od treh zaporednih domačih tekem. Ob 21.00 se bo začel obračun osmega kola regionalne lige proti Mornarju.

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rade 74
11. 11. 2021 09.39
+1
Da je tako malo gledalcev na tekmi,sramota.To vse govori kakšne navijače ima Olimpija.Vse čestike na prikazani igri,,pač košarka je to in bravo za vse navijače,ki jih bodrite s tribun.Ostali si pa malo poglejte Grobare kako se navija za Partizan,na vsaki tekmi tudi Aba lige ,je na tribunah štiri,pet tisoč ljudi.
tomaz.hren@siol.net
11. 11. 2021 10.23
Olimpiji je malo zmanjkalo, predvsem vpliva pri sodnikih. To kar so piskali, že skozi tekmo in predvsem na koncu tekme, da se je ULM izvlekel je bila čista kraja. Žal je tako. Mogoče bi bilo potrebno tudi pri ULEB-u razmisliti, da se zadnji 2 minuti pregleduje tudi to ali so se sodniki zmotili pri obsojanju prekrškov. Saj ni problem, vsak se lahko zmot, še posebej na koncu, če sta si ekipi blizu. Kar se pa tiče ogleda tekme je pa zadeva naslednja Ljubljana ima cca 290000 prebivalcev, Beograd pa cca 1280000. Upam, da se iz tega vidi, kje je boljši obisk, če gledamo pocentualno na število prebivalcev.